Одложено суђење Буторовићу

Главни претрес у поступку против бившег председника ФК "Војводина" Ратка Буторовића и још четоврице оптужених за кривично дело примање и давање мита одложен је док Врховни суд не одлучи о евентуалној жалби тужилаштва на одлуку судског већа да се из списа издвоје транскрипти телефонских разговора између Буторовића и осталих оптужених.

Судско веће, којем је председавао судија Славко Берћан, прихватило је предлог одбране да се транскрипти телефонских разговора избаце из судског записника, јер су наводно прибављени на незаконит начин.

Судија Берћан је констатовао да наредба Посебног већа Окружног суда у Београду за организовани криминал има мањкавости, јер се не наводе пуна имена и презимена прислушкиваних особа, већ само "Бата" и "Чабра".

Наредба да се снимају њихови телефонски разговори је издата у октобру прошле године, односно пре извршеног кривичног дела.

Према оцени тужилаштва, поступак прислушкивања и снимања је изведен по закону, па се због тога ради о валидним доказима за судски поступак. Тужилаштво може да у року од три дана поднесе жалбу Врховном суду.

Оптужница терети Буторовића, Новосађанима познатијег као Бата Кан-Кан, директора Спортског центра "Вујадин Бошков" у Ветернику Милана Чабрића (34) и фудбалске судије Михајла Јекнића (45), Борислава Кашанског (37), обојица из Београда, и Горана Ковачића (39) из Земуна да су примањем, односно давањем мита наместили резултат меча Младост-Војводина.

Спорна утакмица одиграна је 12. децембра 2007. године у Лучанима, Војводина је победила са 1:0, а домаћа Младост је после утакмице уложила жалбу на суђење, тврдећии да је оштећена за два једанаестерца.

Током истраге саслушани су сви сведоци, обављено је вештачење материјалних доказа, као и ДНК анализа новца за који се сумња да је коришћен за подмићивање фудбалских судија.

Буторовић, Чабрић, Кашански и Ковачић нису признали дело за које су осумњичени, док је Јекнић изјавио да је 3.000 евра који су пронађени код њега приликом хапшења позајмио од Буторовића да би платио лечење повређеног рамена.

Сва петорица су, после хапшења, провела месец дана у затвору да не би могли да утичу на сведоке.

Првооптуженом Буторовићу је, после пуштања на слободу, било ограничено кретање и морао је редовно да се јавља суду, а пасош му је задржан и након данашњег претреса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара