За убиство кошаркаша 40 година затвора

Због убиства сплитског кошаркаша Јована Мановића прошле године у кафићу "Зодијак" у Београду и покушаја убиства Марка Николића званог Црногорац 2005. године на Златибору, двојица оптужених осуђена су у београдском Окружном суду на укупно 40 година затвора.

Бојан Баћковић звани Баћко из Ужица и Миланко Ивановић звани Црни из Чајетине осуђени су за убиство Мановића и покушај убиства Николића на јединствену казну од по 20 година затвора.

Драган Цветковић завни Белмондо из Београда ослобођен је оптужбе за умешаност у убиство Мановића и данас му је укинут притвор.

Председник судског већа Драгољуб Здравковић рекао је у образложењу пресуде да је суд несумњиво утврдио да су Ивановић и Баћковић извршили кривично дело тешко убиство из користољубља које се односи на Мановића  за шта су добили по 15 година и покушај убиства Николића за шта су добили по 10 година.

Они су осуђени и за фалсификовање исправе на по годину дана затвора, али им је спајањем изречена јединствена казна од по 20 година.

Судија Здравковић није коментарисао наводе тужилаштва из оптужнице да је Мановић убијен грешком, јер га је убица "помешао" са Гораном Марићем, који је био мета, већ је напоменуо да ће детанљо образложење бити написано у писаном отправку пресуде.

У публици је, поред пријатеља оптужених, био и Мановићев отац који није желео да коментарише пресуду.

"Не знам ни сам шта да мислим, чућемо се кад се све мало слегне", рекао је Мановићев отац новинарима у ходнику Палате правде и напоменуо да је мајка тог кошаркаша у болници због лошег здравстеног стања.

У оптужници се наводи да је Ивановић, претходно се договоривши са Баћковићем, 9. маја прошле године дошао мотором до "Зодијака" и из непосредне близине испалио три хица у груди Мановића, грешком, јер га је "помешао" са Гораном Марићем, који је био мета.

Марић је у време Мановићевог убиства седео за суседним столом и био обучен спортски као и несрећни кошаркаш.

Родитељи настрадалог кошаркаша, међутим, тврде да њихов син није убијен грешком.

Покушај убиства Николића догодио се 24. децембра 2005. године на Златибору, за чију је ликвидацију Баћковић, према наводима оптужбе, понудио Ивановићу 10.000 евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи