Нови инцидент у Петом паркићу

Становници Звездаре сукобили су се јутрос за приватним обезбеђењем у покушају спречавања инвеститора да уђе и огради спорну парцелу у Петом паркићу. Борба против изградње траје више од 20 месеци, а воде је око 3.500 грађана, две месне заједнице и општина Звездара.

Неколико десетина радника две компаније приватног обезбеђења се, око 8 часова, окупило у близини парка, али су их станари околних зграда спречили да поставе ограде и блокирали су Улицу Станислава Сремчевића, изјавио је Танјугу представник Иницијативног одбора за одбрану Петог паркића Драган Ђурашиновић.

Према његовим речима, припадници полиције су на лицу места, а грађани су позвали и инспекцијске службе.

Ђурашиновић је истакао да број радника обезбеђења непримерен и да "указује на јасну намеру инвеститора да спроведе своју вољу".

Он је најавио да ће, уколико не буду у могућости да спрече раднике предузећа "Црнотравац" да уђу у парк, протест наставити испред Градске скупштине и Владе Србије.

На месту где је парк, на углу улица Станислава Сремчевића и Деспота Оливера треба да се гради објекат и гаража површине око 5.000 квадратних метара.

Борба против изградње траје више од 20 месеци, а воде је око 3.500 грађана, две месне заједнице и општина Звездара.

Представници Иницијативног одбора и раније су указали на бројне незаконитости у регулационом плану, урбанистичким условима, додели земљишта, као и у одобравању извођења радова, између осталог и да су 34 стабла у парку посечена пре него што је решење општине Звездара о томе постало правоснажно.

Грађани су поднели десетак кривичних пријава, а одговора на њих није било.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара