Кнежевић остаје у притвору

Врховни суд Србије одбио жалбе бранилаца Горана Кнежевића и Ивана Девића, на решења Окружног суда у Београду, којим им je продужен притвор за два месеца.

Жалбе бранилаца бившег градоначелника Зрењанина Горана Кнежевића и његовог сарадника Ивана Девића на решење којим им је продужен притвор за још два месеца, одбијене су као неосноване.

Посебно одељење Врховног суда Србије је одбијањем жалби Кнежевића и Девића потврдило одлуку Специјалног суда у Београду, којом им је притвор продужен због сумње да су починили кривично дело злоупотреба службеног положаја, за које је запрећена казна затвора преко 10 година, као и због висине прибављене имовинске користи.

Врховни суд подсећа и на околност да се сумња да је Кнежевић наведена кривична дела извршио на функцији градоначелника Зрењанина, а окривљени Девић као координатор за област привреде и рад јавних предузећа у тој општини и то у саставу криминалне групе која је деловала у дужем временском периоду.

Девићу је притвор продужен и због опасности од бекства јер "постоји основана сумња да је преко контаката са домаћим и страним инвеститорима прибавио велику противправну имовинску корист и да би коришћењем те имовине и стечених веза и контаката могао побећи", наводи се у одлуци Врховног суда Србије.

Почетак суђења Кнежевићу и његовим сарадницима, оптуженим за малверзације са грађевинским земљиштем у Зрењанину заказан је за 26. октобар.

Кнежевићеву групу познатију као "грађевинска мафија" чини још 21 оптужени. Специјално тужилаштво подигло је 1. априла оптужницу против њих због кривичних дела злочиначко удруживање, злоупотреба службеног положаја, примање мита и давање мита.

Оптужницом се Кнежевићу, као организатору, и осталим оптуженима, као члановима организоване криминалне групе, ставља на терет да су, од 2006. до 2008. године, као службена и одговорна лица у локалној самоуправи Зрењанина и јавним предузећима, злоупотребили службени положај и причинили штету општини Зрењанин од најмање 150 милиона динара.

Кнежевић и његови сарадници ухапшени су 1. октобра прошле године, а истрага против њих проширивана је више пута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво