Поднет захтев за истрагу против Муњеза и Јоловића

Окружно јавно тужилаштво у Београду поднело је захтев за срповођење истраге против судије Трговинског суда Жељка Муњеза и адвоката Немање Јоловића и предложило да им се одреди притвор.

Портпарол Републичког јавног тужилаштва Томо Зорић објаснио је, да је Тужилаштво захтев за покретање истраге против Муњеза поднело јер постоји основана сумња да је, у својству стечајног већа предузећа БИМ "Славија" у стечају, извршио кривично дело кршење закона од стане судије.

Против Јоловића захтев је поднет јер постоји основана сумња да је у својству стечајног управника предузећа БИМ "Славија" у стечају извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Зорић је објаснио да постоји сумња да су Муњез и Јоловић на тај начин предузећу "Ју Трејд" из Железника прибавили противправну имовинску корист од око 64,4 милиона динара.

Он је истакао да је Окружно тужилаштво истражном судији Окружног суда у Београду предложило да се осумњиченима одреди притвор због више основа предвиђених Законом о кривичном поступку.

Притвор је предложен због могућности утицања на сведоке у току истраге, због начина извршења и тежине кривичног дела, као и због постојања опасности да би дело могло бити поновољено, прецизирао је Зорић.

Он је објаснио да ће истражни судија, пошто саслуша осумњичене, одлучити о предлогу тужилаштва за спровођење истраге и одређивању притовра Муњези и Јоловићу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво