Ђурић на новом психијатријском вештачењу

Главни претрес на суђењу Драгану Ђурићу из Сурчина, оптуженом за убиство Тијане Јурић из Бајмока, прекинут је практично на самом почетку јер је уважен захтев његовог браниоца за новим психијатријским вештачењем.

Окривљени Драган Ђурић је, након што му је на данашњем главном претресу у Вишем суду у Суботици прочитана оптужница, рекао да је разумео оптужницу, али да не жели да се изјасни о њој. Председница судског већа Гордана Којић констатовала је да се оптужени брани ћутањем.

Ђурићев заступник, адвокат Виктор Гостиљац затражио је да се претрес прекине и одреди ново психијатријско вештачење оптуженог.

Гостиљац, наиме, тврди да тешко успоставља комуникацију са клијентом, да га у неким тренуцима оптужени не препознаје, па због тога сумња да Ђурић није у стању да прати суђење.

На питање судије Којић како се осећа, оптужени Ђурић је рекао да се не осећа добро, да дрхти и да има проблема са памћењем од детињства.

Окривљени је такође рекао да је данас узимао лекове, али се не сећа које. Ђурић је потврдио да је свестан да се налази у судници у Суботици и поновио да се брани ћутањем.

Заступник оштећеног и заменик тужиоца су се противили новом вештачењу и навели су да је Ђурић већ једном психијатријски вештачен и да није установљена душевна болест.

Судија је констатовала да Ђурић делује успорено и због сумње да окривљени није у стању да прати суђење, одредила је ново психијатријско вештачење стручњака затворске болнице Централног затвора у Београду.

На ово је бурно реаговао Тијанин отац Игор Јурић који је новинарима рекао да је љут и разочаран одуговлачењем суђења "када је Ђурић раније већ све признао".

Сви заказани претреси на суђењу Драгану Ђурићу су одложени на неодређено време док не стигне нови извештај са психијатријским вештачењем оптуженог.

Суђење Драгану Ђурићу било је отворено за јавност, али бројним медијским екипама из није било дозвољено снимање, нити унос електронских уређаја у судницу.

Ђурић је оптужен да је 26. јула прошле године, пола сата иза поноћи, недалеко од спортског центра "Рата" у селу Бајмок убио Тијану Јурић.

Тело Тијане Јурић из Суботице нађено је на депонији у околини Сомбора, више од 20 километара од Бајмока где је нестала.

Дан пре убиства, Тијана се вратила са мора. У друштву је кренула кући али се сетила да је заборавила да врати позајмљену дуксерицу.

Седам минута је била сама. У тих седам минута колима је наишао Драган Ђурић који ју је убио. Дванаест дана касније он је ухапшен.

Ђурић је признао убиство и инспекторе одвео на напуштено сметлиште између села Алекса Шантић и Чонопље где је закопао тело убијене девојчице.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 23. апр 2015, 22:22) - grejzi [нерегистровани]

ko je ovde lud?

Kako je moguce da ova osoba, kako da je nazovem vec, ima vozacku dozvolu ako nije bas taman? Stvarno mi nije jasno, ubio je svesno, odvezao, pa kupio torbu, pa sta je sve jos radio, sve dovodi do toga da je ovo jedna velika izmisljotina i pokusaj da izbegne maximalnu kaznu... sve je tako tako jasno, kao suza. Osuditi ga na dozivotnu robiju i spasiti ostalu decu koju bio on napao kada bi izasao. Puna podrska porodici Juric!