Почело суђење полицајцу за убиство студента

Суђење полицајцу интервентне јединице Миљану Раичевићу због убиства студента Ђорђа Зарића, који је прошао на црвено светло у марту ове године, почело у Окружном суду у Београду.

У Окружном суду у Београду почело је суђење припаднику интервентне јединице полиције Миљану Раичевићу због убиства студента Ђорђа Зарића 19. марта ове године на Новом Београду.

Раичевић се терети за убиство Зарића, који је био сувозач  у возилу које је прошло на црвено светло и одбило наредбу полиције да се заустави. Пошто је полиција зауставила возило, Зарић је у сукобу с полицајцем погођен у главу.

Раичевић, припадник интервентне јединице београдске полиције која је у ноћи између 18. и 19. марта зауставила возило у којем је Зарић био сувозач, рекао је да га је Зарић након изласка из возила са обе руке ухватио за зглоб десне руке којом је држао пиштољ.

"У једном тренутку зачуо се пуцањ и ја сам направио корак назад, а пиштољ више није био у мојој руци", рекао је Раичевић. Он је додао да се све догодило "муњевитом брзином", као и да је Зарић погођен пао на земљу.

Раичевић се терети за убиство с предумишљајем, зато што је, како се наводи у оптужници, испалио смртоносни хитац у Зарића, с раздаљине од пет центиметара, иако ситуација није захтевала примену силе.

За убиство с предумишљајем, за које је оптужен Раичевић, предвиђена је казна од пет до 15 година затвора.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво