Одложено суђење кријумчарима аутомобила

Суђење оптуженима за кријумчарењe аутомобила, преко којег је откривена афера "индекс" на крагујевачком Правном факултету, одложено за крај новембра. Пред судом у Смедереву нису се појавили Драган Митровић и Саша Јанковић.

У Окружном суду у Смедереву одложено је суђење оптуженима за злоупотребу положаја и фалсификовање исправа у предмету кријумчарења аутомобила, а преко којег је откривена афера корупције на крагујевачком Правном факултету.

Судија Бранислава Бранковић одложила је суђење 21 оптуженом јер се пред судом нису појавили првооптужени Драган Митровић и оптужени Саша Јанковић.

Митровићев адвокат је суду доставио документацију о здравственим прегледима у болници Стефан Високи, а Саша Јовановић у недељу је примљен на лечење у београдски Клинички центар.

На суђење није дошао ни оптужени Предраг Барнић за којим је расписана потерница.

Суди се референту за регистрацију возила Драгану Митровићу из Велике Плане, запосленом у полицијској станици у том месту, власнику сервиса за технички преглед возила Зорану Ракићу из Смедеревске Паланке и власнику агенције Булевар у Младеновцу Славољубу Василићу.

Четвртооптужени је Саша Јовановић из Доње Ливадице је, према оптужници, возила регистровао фалсификованом документацијом, страним саобраћајним дозволама, умрлицама, купопродајним уговорима, потврдама о обављеном техничком прегледу и оставинским решењима.

Захтевима за проширење истраге Окружног јавног тужилаштва оптужена је укупно 21 особа јер су противправним радњама омогућиле нелегалну трговину страним аутомобилима.

Оптужени су и Игор Богдановић и пензионисани полицајац Милован Обрадовић из Велике Плане, Александар Антонијевић из Милошевца, Радослав Николић и Милорад Новаковић из Селевца, Предраг Прокић и Мирослав Арнаутовић из Смедеревске Паланке, Велимир Антонијевић из Великог Орашја, Предраг Барнић и Зоран Роган из Смедерева, Миланче Вучић из Доње Ливадице, полицајац из Селевца Слободан Живанчевић, адвокат Дејан Милосављевић и Миломир Глишић из Ракинца.

Оптужени су више пута током две године сачињавали или учествовали у сачињавању фалсификоване документације на основу које је Саша Јовановић противправно регистровао већи број скупих иностраних моторних возила.

Када је полицијски инспектор Томислав Спасић из Велике Плане открио нелегалне послове Саша Јовановић му је понудио "да заврши Правни факултет" ако одустане од пријаве.

Тада су почела хапшења особа умеших у продају испита и диплома на крагујевачком Правном факултету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво