Читај ми!

Пао хеликоптер који је превозио бебу, нема преживелих

Седам особа је страдало у паду хеликоптера који је превозио бебу из Рашке у Београд. Хеликоптер Војске Србије срушио се у ширем рејону аеродрома у Сурчину и том приликом страдала је беба стара пет дана, четири члана посаде и два здравствена радника из Новог Пазара.

21.10 - Министри Братислав Гашић, Златибор Лончар и Расим Љајић вечерас су у Новом Пазару обишли породице погинулих.

19.40 - Влада Републике Српске прогласила је недељу, 15. март, за Дан жалости.

19.30 - Комеморација поводом смрти Мехића, Ђукарића, Драјића и Миладиновића одржаће се сутра у 11 сати у Команди ваздухопловства у Земуну.

13.55 - Недеља, понедељак и уторак биће дани жалости у Новом Пазару, одлучено на ванредној седници градског већа, јавља извештач РТС-а.

13.05Велика трагедија задесила је породице настрадалих и Војску Србије, рекао је начелник Генералштаба Љубиша Диковић на конференцији за новинаре.

12.45 - Председник Томислав Николић упутио телеграм саучешћа породицама настрадалих.

12.30 - Породицу анестетичара Мирослава Веселиновића, који је страдао у удесу, обишли су потпредседник Владе Расим Љајић и градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић. 

11.10 - Влада Србије је прогласила 15. март за Дан жалости због погибије седам особа приликом пада хеликоптера. Саопштена су имена погинулих: Иван Миладиновић, Омер Мехић, Небојша Драјић, Милован Ђукарић, Џевад Љајић, Мирслав Веселиновић и беба из породице Адемовић.

10.25 - Након извршеног увиђаја истражних органа констатовано је да, нажалост, нема преживелих, саопштило је Министарство одбране. 

10.20 -  У хеликоптеру су били доктор Џ. Љ. и анестетичар М. В, речено је у Здравственом центру Нови Пазар.

09.00 - Ванредна седница Владе заказана је за 11 часова. Пренос на РТС-у.

08.10 - У хеликоптеру поред четири члана посаде и бебе, била и два здравствена радника из Новог Пазара – техничар и анестезиолог, јавља репортер РТС-а.

08.00 - Увиђај, после пада хеликоптера, врши војна полиција, чим будемо сазнали детаље саопштићемо на конференцији за новинаре, рекао је за РТС Јован Кривокапић, портпарол Министарства одбране. 

06.50 - У хеликоптеру било седам особа, од којих, највероватније, четири члана посаде, незванично сазнаје репортер РТС-а.

05.10 - Министарство одбране је саопштило да је хеликоптер Ми-17 пао у ширем рејону аеродрома у Сурчину.

02.35 - Нема контакта са хеликоптером који је превозио бебу из Рашког округа.

У паду хеликоптера страдали су беба из породице Адемовић из Новог Пазара, мајор Омер Мехић, капетан Милован Ђукарић, заставник Небојша Драјић, механичар летач заставник Иван Миладиновић, лекар Џевад Љајић и анестетичар Мирослав Веселиновић.

Како јавља репортер РТС-а, на месту несреће, у ненасељеном делу краја под именом Радио Фар, биле су бројне екипе Хитне помоћи и ватрогасаца. Увиђај, после пада хеликоптера, врши војна полиција, која је блокирала прилаз месту несреће.

У Сурчину су били министри Братислав Гашић и Небојша Стефановић.

Раније синоћ је јављено да је слетање хеликоптера, који је превозио бебу из Рашке, на аеродром "Никола Тесла" отежано због магле око Сурчина.

Рефлектори на стадионима Партизана и Црвене звезде били су упаљени како би хеликоптер могао да слети. Нажалост, то се није догодило. Мештани су рекли репортеру РТС-а да се само чуо туп звук приликом пада летелице.

Контролни торањ је изгубио везу са летелицом у петак, 13. марта у 22.31, наведено је у саопштењу Министарства.

Транспортни хеликоптер Војске Србије Ми-17 био је ангажован у акцији спасавања бебе старе пет дана из Новог Пазара.

Беба се налазила у санитетском возилу које је било заглављено због одрона на путу између Новог Пазара и Краљева. Имала је респираторне проблеме.

Хеликоптер Војске Србије упућен је одмах по сазнању да је санитетско возило са бебом остало заробљено. Тада су медији пренели да је беба имала кисеоника само за још сат времена.

Било је предвиђено да хеликоптер слети у Београд и да беба буде превезена на Институт за мајку и дете.

Новорођенче старо пет дана због виталне угрожености и респираторних проблема примљено је на дечје одељење Опште болнице у Новом Пазару 13. 3. 2015. године, саопштено је из те болнице.

Како се наводи у саопштењу, ургентно је примарно збринуто и на основу стабилизованих виталних параметара послато у терцијарну здравствену установу у пратњи специјализоване медицинске екипе – лекар анестезиолог и анестетичар.

Због временских неприлика и великог одрона на путу Нови Пазар – Краљево у месту Богутовац, транспорт пацијента није могао бити настављен, наводи се у саопштењу из новопазарске болнице.

Број коментара 53

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво