Читај ми!

Oслобођена девојчица која је отета у Београду, отмичари ухапшени

Двогодишња девојчица која је око поднева отета из наручја мајке у Улици браће Јерковић пронађена је неповређена, јавили су репортери РТС-а са лица места. Отмичари су ухваћени када су покушали да пробију наплатну рампу код Шимановаца. Дете враћено родитељима.

19.34 - Ухапшени француски држављани су имали оригиналне француске пасоше и од раније су познати француској полицији, рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић за РТС. 

18.04 - Ухапшено троје француских држављана због постојања основа сумње да су починили кривично дело трговине људима. Ухапшени су М. С. (45), С. А. Г (50) и Ш. Е. К (25), саопштио је МУП.

16.20 - Полиција утврђује да ли су пасоши отмичара исправни или фалсификовани, каже министар Небојша Стефановић.

15.25 - Дете није повређено у отмици и безбедно је враћено родитељима. Возач са дететом у наручју покушао да побегне из аутомобила, јавља извештач РТС-а Игор Булат.

15.15 - Полиција реаговала муњевито у Шимановцима, пошто су отмичари пробили наплатну рампу и покушали да пребаце дете преко заштитне ограде. Недуго затим, у Шимановце је стигао и отац девојчице, рекао је уредник РТС-ове емисије Сат Мирко Алвировић, који је видео цео догађај.

14.30 - Девојчица би ускоро требало да буде враћена родитељима, који живе недалеко од места отмице, јавља извештач РТС-а.  

14.00 - Отмичари су покушали да пробију наплатну рампу код Шимановаца и том приликом су ухваћени, јавили су репортери РТС-а са места догађаја.

13.55 - Отета девојчица је пронађена, потврдио је отац девојчице репортеру РТС-а.

13.50 - Мајка девојчице одвезена је колима хитне помоћи, јавља репортер РТС-а са лица места.

Брзом акцијом полиције пронађена је девојчица отета у насељу Браће Јерковић, а отмичари су ухваћени.

Двогодишња девојчица која је отета данас око 12 часова у београдском насељу Браћа Јерковић, пронађена је након више од сат времена полицијске потере. Отмичари су ухваћени код наплатне рампе у Шимановцима, пошто су покушали да се пробију ка граници, јавили су репортери РТС-а са места догађаја.

Одмах пошто су пробили рампу код Шимановаца око 13.20, отимичари су наставили ка Шиду. За њима је кренуо пресретач МУП-а Србије и стигао их после четрдесетак километара потере, пре скретања за Сремску Митровицу. 

Како су јавили репортери РТС-а, отмичар је покушао да пребаци дете преко заштитне ограде, где су га полицајци стигли и ухапсили. Дете није повређено.

Двогодишња девојчица отета је пошто су мушкарац и девојка зауставили жену на улици и отели јој дете из руку, а затим побегли у аутомобилу марке "бе-ем-ве" сиве боје, са француским регистарским таблицама.

Возило се зауставило испред гаража код броја 227, у Улици браће Јерковић. Мушкарац је истрчао из аутомобила, почео да шутира мајку и отео девојчицу, наводе очевици.

Очевици су, одмах после отмице, рекли да је аутомобилом управљала девојка плаве косе, док је мушкарац, стар око 45 година, био на месту сувозача.

Полиција је одмах блокирала све излазе из Београда.

Стефановић: Проверавамо исправе отмичара

Муњевитом реакцијом полиције, отмичари су ухапшени код Шимановаца, где је убрзо дошао и министар полиције Небојша Стефановић.

"Имали смо монструозно дело на Вождовцу, двогодишње дете отето је и истргнуто из руку мајке. Полиција је одмах кренула у потеру, имали смо добре информације. Брзо смо реаговали. Саобраћајна полиција уочила је возило на ауто-путу и одмах су ангажовани пресретач и хеликоптерска јединица", објаснио је Стефановић.

Додао је да је пресретач сустигао возило и да је полиција привела и ухапсила отмичаре, као и да је, на срећу, дете неповређено.

"Током потере полицајци су приметили да су отмичари у једном моменту покушали да баце дете преко ограде поред ауто-пута и да наставе кретање даље. Срећом, брзом интервенцијом полиције, која их је на време сустигла и опколила, избегнут је најстрашнији сценарио и дете је живо и неповређено", нагласио је Стефановић.

Министар полиције је додао да је у овом случају била ангажована и гранична полиција, која је имала задатак да све возаче који имају дете у аутомобилу спречи да пређу границу.

Број коментара 51

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво