Почело саслушање функционера ФК Црвена Звезда

Полиција, по налогу другог општинског тужилаштва, саслушава функционере ФК Црвена Звезда због дешавања на првенственој утакмици тог клуба и фудбалера из Јагодине, када су навијачи унели претећи транспарент а фудбелери носили мајице на којима је писало "Правда за Уроша".

У полицијској станици Савски венац данас су саслушани вршилац дужности председника и спортски директор Црвене Звезде Добривоје Танасијевића и Илија Ивић, поводом тога ко је дозволио навијачима да унесу транспарент на којем је писало "Лазовићу, стићи ће те правда коју делиш", али и ко је дозволио играчима да носе спорне мајице. Тужилаштво је тражило од полиције да идентификује и оне који су носили транспарент.

И на јучерашњој утакмици у Нишу, навијачи Звезде су истакли транспарент са натписом "Правда за Уроша" и "Судство, полиција, медији-режимске марионете". Утакмица је настављена тек када су транспаренти уклоњени.

Истрагу води и Заједница прволигаша. Они су покренули поступак против Црвене Звезде због дешавања на утакмици са Јагодином и затражили писане изјаве председника, спортског директора, шефа стручног штаба и комесара за безбедност.

Заменик дисциплинског судије Дракче Димитријевић каже да велики проблем представљају контрадикторне изјаве функционера Звезде у медијима. Док тренер и капитен тврде да су мајице обукли у договору са управом, управа се ограђује од тог поступка.

Вршилац дужности председника Звезде Добривоје Танасијевић рекао је да су навијачи претили да ће запалити стадион и прекинути утакмицу ако фудбалери не буду носили мајице. Навијачи, међутим, одговарају да нису претили већ да су само тражили да клуб подржи Уроша Мишића јер је, по њиховом мишљењу, престрого кажњен.

Све изјаве и информације требало би да стигну у заједницу прволигаша, после чега ће бити одлучено да ли ће појединце саслушати и дисциплински судија.

За сутра је заказан заједнички састанак Одбора Фудбалског савеза Србије за хитна питања и Управног одбора Заједнице клубова Суперлиге. Очекује се да би, после тог састанка, могла да буде саопштена одлука о кажњавању Звезде, а ако се утврди кривица, могуће казне за фудбалски клуб су новчане или играње од 1 до 12 утакмица код куће без публике.

Министарство омладине и спорта захтева од Фудбалског савеза Србије да најстроже казни учеснике испада на утакмици Црвена Звезда-Јагодина. Претходно је од председника Фудбалског савеза Томислава Караџића затражило да одлука буде у складу са домаћим прописима и прописима ФИФЕ и УЕФЕ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво