Полиција идентификовала човека који је претио новинарки у Зрењанину

Зрењанинска полиција идентификовала је особу која је претила новинарки Љиљани Ступар. Најављена кривична пријава због угрожавања сигурности.

Полиција је идентификовала Љубишу К. (30), за кога се сумња да је у телефонском разговору осумњичени је рекао новинарки недељног листа "Зрењанин", дневног листа "Блиц" и агенције Бета  да "има фотографију " њене ћерке и да зато треба да "пази шта ради".

Ступарова је мислила да прећути претњу, али је ипак одлучила да се обрати полицији зато што су претње поновљене и зато што се не ради само о њој.

Полиција је утврдила да упућене претње нису мотивисане професионалним радом Љиљане Ступар, нити су у било каквој вези са њеним ауторским текстовима.

Прошле године, Љиљана Ступар је добијала претње због писања о спорним приватизацијама у зрењанинској штампи али није могла да прецизира шта је повод нових претњи.

Осуду претњи и писмо подршке као и заштиту за новинарку јавним саопштењем затражио је главни и одговорни уредник листа "Зрењанин" Далибор Бубњевић.

Независно удружење новинара Србије и Независно друштво новинара Војводине најоштрије су осудили претње упућене Љиљани Ступар.

Новинарска удружења упозорила су јавност и државне органе да су претње новинарима у Србији постале скоро уобичајена ствар, а да виновници тих претњи у великом броју случајева нису откривени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се