Читај ми!

Протест радикала у центру Београда

Група присталица СРС-а одржала је у центру Београда протест под називом "Зауставимо убијање Војислава Шешеља".

Функционери и симпатизери Српске радикалне странке окупили су се код Дома Народне Скупштине, да би се потом кратко задржали испред зграде РТС-а.

Радикали су на скупу затражили од РТС-а да чешће извештава о здравственом стању лидера радикала, као и његов безуслован повратак у Србију, преноси Танјуг.

Функционери СРС Немања Шаровић, Вјерица Радета и Зоран Красић, обраћајући се окупљенима, поручили су да је Шешељ 12 година бесправно у притвору Хашког трибунала, да жели безуслован повратак у Србију и да му је угрожено здравље.

Шаровић, који је заменик председника СРС-а, објаснио је да је протест испред РТС-а у Таковској улици организован зато што је та телевизија, како је рекао, сервис свих грађана, а "упорно игнорише да извештава о здравственом стању Војислава Шешеља".

Истакао је да је једини услов за повратак Шешеља у Србију јесте његово безусловно пуштање на слободу и истакао да нико нема право Шешељу да наметне било каква ограничења, нити да се он обавезује Влади Србије.

"Шешељ као што знате није хтео гаранције ни од Владе Зорана Ђинђића, нити Војислава Коштунице, па их неће ни од Александра Вучића", рекао је Шаровић и додао да "Шешељ у Хагу показује како се бори за српски народ и да су радикали на њега поносни".

Шаровић је нагласио да Влада Србије не може да тражи од Шешеља да јој се правно обавеже како би пружила гаранције за његов повратак у Србију јер је он њен грађанин и њена је, како је рекао, обавеза да пружи гаранције сваком грађанину Србије.

Функционери СРС-а најавили су протест испред Хашког трибунала у суботу 8. новембра у подне.

Окупљени су протестну шетњу од РТС-а завршили испред Скупштине Србије, након чега су се разишли.

На получасовном протесту функционери и симпатизери СРС-а носили су заставе "Шешељ српски јунак" и транспарент "Зауставите убијање Војислава Шешеља".

Саобраћај у Таковској улици и око Скупштине Србије је нормализован.

Испред зграде РТС-а биле су јаке полицијске снаге.

Присталице радикала носиле су велики транспарент "Зауставимо убијање Војислава Шешеља" и страначке заставе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво