Читај ми!

Ко је крив, полиција или ФСС?

Питање одговорности за инцидент на утакмици Србија - Албанија изазвало оштру полемику шефа посланичког клуба СНС-а у Скупштини Србије, Зорана Бабића и комесара за безбедност ФСС, генерала Миливоја Миркова.

Зоран Бабић поручује да је Фудбалски савез Србије "кривац", јер је на спорној утакмици ангажовао редаре пензионере, Мирков одговара да је читав проблем предочио полицији, али да они нису послали "адекватније особље" како би спречили евентуалне инциденте.

Бабић је, у емисији "Упитник" Радио-телевизије Србије, где су обојица гостовали, оценио да је одговорност за инцидент на организаторима, односно руководству ФСС.

"Био сам на утакмици и осећао сам се одвратно, јер је национално достојанство било погажено", рекао је Бабић, додајући да је велика већина навијача дошла да мирно гледа утакмицу.

Мирков је на то одговорио да је обезбеђење утакмице припремано у сарадњи с МУП-ом, и да су се "од првог дана радиле заједничке процене".

Упитан како је могуће да навијач упадне уживо у ТВ пренос, а на утакмицу је ушао са ВИП пропусницом ФСС, Мирков каже да министар полиције Небојша Стефановић није имао адекватну информацију.

"Речено је да је то лице ушло с пропусницом, али имате саопштење министарства у којем се наводи да је ушао са улазницом коју му је дао пријатељ. Министар није имао добру информацију када је издао прво саопштење", рекао је Мирков.

Министар полиције у свакој држави има јако добре информације, одговорио је Бабић, подвукавши да се министар не информише "по кафанама, него из чињеница".

"Неозбиљно је да кажете да министар нема информацију. Човек који је ушао је признао да је добио карту на основу рођачких веза, јер му је отац био у ФСС. Ово је потписано сазнање, да је тако добио пропусницу за ВИП ложу", рекао је Бабић.

Бабић је рекао да су као редари на утакмици ангажовани пензионери, што је, како каже, такође, пропуст ФСС.

"Фудбалски савез је дужан да организује обезбеђење и да одржава ред на спортским трибинама. Ко је одговоран што сте ангажовали пензионере само да би неко добио дневницу? Имате редарску службу којој сте ставили прслуке и испунили сте форму, али нисте ништа урадили", казао је Бабић.

Упитан да ли због тих дешавања, и ако УЕФА пресуди да је Србија та која сноси највећу одговорност, размишља да поднесе оставку, Мирков одговара да је оставка најлакша, али не решава проблеме.

"Најлакше је поднети оставку, али шта то решава. Погледајте чега све има на дербију. Немојте мењати тезу", рекао је Мирков.

Утакмица између репрезентација Србије и Албаније у квалификацијама за европско првенство је прекинута када се изнад терена појавио мали летећи објекат са албанском заставом.

Тај инцидент није био једини, већ је у директном преносу један од навијача вређао премијера Александра Вучић. Полиција је касније установила да је реч о Игору Микићу, којег је и привела, а који је, преко блиских веза, од ФСС добио карту за ВИП ложу.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво