Читај ми!

Операција "Велика Албанија"

Неколико група албанских навијача "преузело одговорност" за синоћњи инцидент на стадиону у Хумској. Први се огласили навијачи Шкендије, затим навијачи из Приштине и, на крају, младић који тврди да је заставу "Велике Албаније" у Србију унео у рукаву.

За сада неидентификовани младић поставио је на друштвене мреже снимак на којем се виде наводне припреме за пут у Београд, укључујући и "паковање" заставе "Велике Албаније".

Младић на снимку је идентификован као Исак Љума из Тетова, али је негирао да је унео заставу у Србију, рекавши да особа која се појављује на снимку само личи на њега.

Одговорност за инцидент преузели су и навијачи фудбалског клуба Шкендија, познати под надинком "шверцери", а фотографију заставе која је означила почетак нереда у Хумској поставила је на друштвене мреже и неидентификована група из Приштине.

Фотографија са заставом "Велике Албаније" начињена је, наводно, у приштинској Грмији неколико дана пред утакмицу између Србије и Албаније.

Операцију "Велика Албанија" својата и група Албанаца из Швајцарске, које полиција није пустила на стадион. "Хтели смо да покажемо да Албанци, без обзира на препреке, могу да уђу на стадион", рекао је један од њих.

Он је, такође, најавио да ће током дана објавити снимак "акције", као и да су планирали да пусте још једну летелицу, али због хаоса који је избио на стадиону нису успели.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво