Читај ми!

Кривична пријава против градоначелника Ниша

Због сумње да су услове за учешће на тендеру прилагодили предузећима "Ниш експрес" и "Аеродром", поднета кривична пријава против градоначелника Ниша Зорана Перишића и Ненада Стаменковића, извршног директора Дирекције за јавни превоз и заменика председника градске скупштине.

Кривичну пријаву је Тужилаштву за организовани криминал поднео Топлички центар за демократију и људска права, који је грађански надзорник у поступку јавне набавке "Услуга превоза путника на територији града Ниша".

Грађански надзорник се позива на аудио-снимак који је, најпре, објављен на интернет порталу Јужне вести, а чију аутентичност је касније потврдио и градоначелник Ниша Зоран Перишић.

На основу разговора о тендеру за градски превоз у Нишу, који се чује на снимку, грађански надзорник наводи да се може недвосмислено утврдити да су услови за учешће у предметној јавној набавци прилагођени победницима тендера.

Сумња се да је јавно предузеће "Аеродром" понудило цену која је испод тржишне јер је имало информацију о пристиглим понудама.

Такође, на снимку се чује и да је граница дозвољене старости аутобуса померена због "Ниш експреса" и "Аеродрома".

Грађански надзорник оценио је да поступак није спроведен у интересу грађана Ниша, већ у интересу тачно одређених превозника, супротно начелима Закона о јавним набавкама којима се гарантује обезбеђивање конкуренције и једнакост понуђача.

Топлички центар за демократију и људска права именован је за грађанског надзорника решењем Управе за јавне набавке.

Грађански надзорник обавестио је Републичку комисију за заштиту права у поступцима јавне набавке и Управу о могућим злоупотребама и затражио да се о свему обавести Државна ревизорска институција и буџетска инспекција.

Тражи се и да се склопљени уговори прогласе ништавим јер су, како се наводи, закључени супротно одредбама Закона о јавним набавкама о спречавању корупције и сукоба интереса.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво