Читај ми!

Спречено кријумчарење старог новца

Цариници су на граничном прелазу Хоргош, спречили кријумчарење нумизматичке колекције од готово 1.500 предмета.

Око поноћи, у траку предвиђену за оне који немају ништа да пријаве за царињење, пристигло је возило марке "Хонда", немачких регистарских ознака, којим је управљао српски држављанин из Крушевца, саопштава Управа царина, преноси Танјуг.

Иако је возач цариницима пријавио лични пртљаг, ситнице за домаћинство и возило за које је приложио транзитни документ, у сарадњи са службеником граничне полиције извршен је, како је наведено, детаљан преглед возила и пртљага.

"Контролом пртљага откривено је 1.357 комада разног кованог новца које датира из XVII, XVIII, XIX i XX ", наводи се у саопштењу.

Током личног претреса, цариници су у возачевој торбици пронашли и 62 сребрњака, два прстена са каменом од, за сада, неидентификованог белог метала и златан ланчић са привеском и каменом.

Поменути путник који се представио као конобар, тврдио је да су пронађени предмети део његове личне колекције, те да није знао да треба да их пријави.

Вредност откривене нумизматичке колекције, како се наводи, биће позната тек након вештачења, а у међувремену против њега је покренут прекршајни поступак, док су возило и непријављени предмети привремено задржани.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво