Читај ми!

Одређена рочишта за случај "Клечка"

Апелациони суд у Приштини одлучио да за жалбени поступак у случају "Клечка" одреди још неколико рочишта током септембра, написао је на свом Фејсбук профилу адвокат Фатмира Љимаја, Том Гаши.

Гаши је саопштио да је Апелациони суд, одлучујући по жалби тужилаштва Еулекса на ослобађајућу одлуку, одредио рочиста за 17, 18, 23 и 25. септембар, подсећајући да је септембра прошле године Основни суд у Приштини по други пут објавио да се Фатмир Љимај са још девет оптужених за ратне злочине у случају "Клечка" није крив, преноси Танјуг.

Суд је, како наводи Љимајев адвокат, одлучио да поново саслуша неке сведоке који су и раније испитивани - током суђења у Основном суду у Приштини.

"Време одређивања рочишта пада у веома осетљивом политичком моменту када се отворено говори о укључивању Фатмира Љимаја у покушај формирања косовских институција и то ставља до знања да неко отворено утиче на нормалне правне и политичке догађаје на Косову", написао је Гаши а преносе медији у Приштини.

Оптужница терети Љимаја и још девет чланова ОВК терете да су починили бројне ратне злочине у импровизованом затворском центру у селу Клечка, у региону Дренице на Косову.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво