Читај ми!

"Убица није показивао знаке кајања"

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић потврдио је да је због убиства Тијане Јурић из Бајмока ухапшен Драган Ђурић из Београда настањен у Сурчину. Ђурић је признао да је починио злочин и полицију одвео до места на којем је покопао жртву.

Стефановић је, говорећи на конференцији за новинаре о околностима под којима се злочин догодио, рекао да истрага указује на то да је Драган Ђурић једини починилац. Министар полиције каже да је осумњичени "монструм који није показао нимало кајања због страшног злочина који је починио".

Убица је, како је навео Стефановић, жртву у Бајмоку ударио својим возилом, а након што је почела да тражи помоћ, ухватио ју је за врат, ударао, а потом убацио у аутомобил, одвезао у атар и убио.

У аутомобилу је са ње скинуо одећу, тело одвезао десетак километара од Сомбора где га је закопао. Обдукција ће, према његовим речима, показати да ли је жртва силована.

Ђурић није од раније познавао Тијану нити је било међусобне комуникације.

"Без намере да му олакшавам, не можемо да тврдимо да је ово данима припремао, иако не кажем да није припремао тог дана", рекао је Стефановић.

Иако је осумњичени Тијанино тело покрио "неком земљом коју је имао у гепеку", Стефановић напомиње да та земља не може да се доведе у везу са евентуалним планирањем убиства.

Пошто га је полиција лоцирала у месари у којој ради, осумњичени је најпре негирао убиство.

"Он се налазио у својој месари у Сурчину, потпуно мирно је секао месо и понашао се као да се ништа није догодило. Потпуно одсуство било каквог кајања, потпуно одсуство било каквог људског понашања", нагласио је Стефановић.

Објаснио је да је ипак одлучио да Ђурића приведу, надајући се да се Тијана можда налази у тој кући или да би то полицији могло да помогне да је пронађу.  

Пошто је пао на полиграфском тестирању, Ђурић је признао да је починио злочин.

"Због оваквог монструма жао ми је што је Србија укинула смртну казну. Можда наше друштво није било спремно за прихватање свих тековина ЕУ као што је укидање смртне казне", рекао је Стефановић и додао да ће са министром правде Николом Селаковићем разговарати о томе да се, колико год је могуће, казнена политика у Србији пооштри.

"Као родитељ и човек, очекујем да овако нешто не прође без најтеже казне која у овој земљи може да се изрекне", рекао је Стефановић.

Министар је објаснио да је полиција имала тежак посао, будући да, због непостојања ранијих контаката жртве и убице, није могла да утврди мотив извршења злочина.

"Полиција је показала највећи ниво професионализма и уз буквално непостојеће доказе на почетку истраге успела да пронађе починиоца", рекао је Стафановић.

Убица је, иначе, запослен као месар у Сурчину, висок је близу два метра и тежак више од сто килограма. Полицији је одраније познат због ситних крађа и преступа. 

Тијана Јурић је последњи пут виђена 26. јула у 00.25 недалеко од Спортског центра "Рата" у Бајмоку.

На неасфалтираном делу пута пронађени су предмети који, према изјави мајке, припадају несталој девојчици, а одмах после нестанка, у потрагу су се, поред српске, укључили мађарска полиција, Европол, Интерпол и међународни сајт посвећен несталој деци у Европи.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво