Читај ми!

Тијана Јурић у Мађарској?

Има озбиљних индиција да је особа која личи на Тијану Јурић виђена у Мађарској, рекао је у Бајмоку министар полиције Небојша Стефановић, после састанка са представницима мађарске полиције.

Стефановић је такође рекао да је сигнал мобилног телефона Тијане Јурић последњи пут "детектован" два километра од граничног прелаза према Мађарској, али и да "има озбиљних индиција да је особа која личи на Тијану Јурић виђена у Мађарској".

Полиција је ангажовала све снаге како би пронашла несталу девојчицу, али у интересу истраге додатни детаљи нису саопштени, јавља дописник РТС-а Тони Бедалов.

Стефановић је, након састанка са мађарским полицајцима, рекао и да могућност отмице није искључена и позвао грађане да се не самоорганизују како не би уништили евентуалне доказе.

Полиција је одлучна да настави посао све док овај случај не буде расветљен, рекао је Стефановић, који је у Бајмоку посетио и место на којем је Тијана Јурић виђена последњи пут.

"Апсолутно се предузимају све мере и настављамо потрагу", рекао је Стефановић и додао да се и данас интензивно претражује терен и у Србији и на мађарској страни, где се, како је додао, прегледа готово сваки објекат, али и напуштене куће у том пограничном подручју.

Стефановић је нагласио да су у потрагу укључени практично сви капацитети, и прегледана је - како је рекао, пешачким кораком са снажним полицијским јединицама - површина од десет пута осам километара, то јест област где су базне станице показивале да се налази Тијанин телефон, односно где је било могуће да се уочи њено кретање.

Министар је навео и то да су обављена полиграфска испитивања, у потрагу су укључене хеликоптерске и специјалне јединице МУП-а, али и да су доведени најбољи стручњаци криминалистичке полиције из Београда, како би у потрази радили заједно са тимом Полицијске управе Суботица и полицијом Бајмока.

Суботичкој полицији у суботу, 26. јула, у 1.30 после поноћи, пријављен је нестанак петнаестогодишње девојчице.

По добијању пријаве, полицијски службеници су предузели хитне мере и радње из своје надлежности ради проналажења Тијане, која је последњи пут виђена 26. јула у двадесет пет минута после поноћи, недалеко од Спортског центра "Рата" у Бајмоку, између улица Три истарске жртве и Његошеве у Бајмоку. 

С обзиром на то да је реч о нестанку малолетне особе под за сада неразјашњеним околностима, у акцију проналажења укључене су и специјалистичке екипе МУП-а Србије, саопштила је раније Полицијска управа у Суботици.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво