Лаушевић ће доћи у Србију

Адвокат Слободан Пајовић демантовао писање појединих медија у вези са неповратком Жарка Лаушевића у Србију и рочиштем на коме је пре три дана његов клијент пуштен на слободу из притвора у Њујорку. Чим се стекну услови и ако то буде захтевао суд, Лаушевић ће доћи у Србију, тврди Пајовић.

Адвокат Слободан Пајовић, који заступа глумца Жарка Лаушевића, демантовао писање појединих београдских медија у вези са Лаушевићевим неповратком у Србију и рочиштем на коме је пре три дана његов клијент пуштен на слободу из притвора у Њујорку.

Пајовић је у изјави Танјугу нагласио да је рочиште које је пред надлежним судом у САД одржано 14. септембра 2009. године трајало веома кратко и да Лаушевић није давао никакву изјаву.

Предложена је и од Суда прихваћена кауција у износу од 10.000 долара, као гаранција да ће се појавити пред судом на наредном рочишту 8. фебруара 2010. године, рекао је адвокат, оцењујући да је непрофесионално што је у неким медијима, као Лаушевићева, изнета непостојећа изјава "Нећу у Србију".

Чим се за то стекну услови и ако то евентуално буде захтевао суд Жарко Лаушевић ће доћи у Србију, истакао је Пајовић и додао да је у тренутној ситуацији непријатно и непримерено да медији спекулишу о осећањима и жељи Лаушевића да дође у Србију.

После пуштања Лаушевића на слободу из емиграционог притвора уз кауцију, београдски медији писали су да је Лаушевић категоричан у одлуци да се неће враћати у Србију и да чека америчко држављаство, преносећи чак и наводне детаље из суднице у Њујорку.

Лаушевић је, пре три дана, уз кауцију пуштен из емиграционог притвора у Њујорку, у ком је провео од 2. јула, када је ухапшен јер није имао боравишне папире.

Он је и у Србији "слободан човек" до окончања његовог случаја пред Врховним судом Србије, пошто је повучена потерница која је 2002. године за њим била расписана ради извршења казне од 13 година затвора.

Врховни суд треба да одлучи о захтеву за заштиту законитости који је поднео републички тужилац Слободан Радовановић поводом пресуде Врховног суда Црне Горе, којом је Лаушевићу повећана казна са четири на 13 година затвора, као и о захтеву Лаушевићевог адвоката Пајовића за ванредно ублажавање казне.

Лаушевић је, после више изречених пресуда које су укидане пред Врховним судом Црне Горе 2001. године, правоснажно осуђен на максималну казну затвора од 13 година, због прекорачења нужне одбране у обрачуну, у коме су убијена два младића.

У притвору је, до изрицања првостепене пресуде, провео четири и по године, па му је, према важећој пресуди, остало да одслужи још осам и по година.

Лаушевић је, у ноћи између 30. и 31. јула 1993. године, у подгоричком кафићу "Епл", убио Драгора Пејовића (20) и Радована Вучинића (19) и ранио Андрију Кажића. У обрачуну је његов брат Бранимир испалио један метак, који никога није погодио.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво