Читај ми!

Извештај Вилијамсона значајан за Србију

Председник Владе Србије Александар Вучић рекао је да ће објављивање извештаја главног тужиоца Специјалног тима за истрагу о трговини људским органима током рата на Космету Клинта Вилијамсона бити од огромног значаја за Србију.

Премијер Вучић је на састанку са Вилијамсоном истакао да ће објављивање извештаја потврдити објективност институција Европске уније и међународне заједнице у истрази почињених злочина током рата на Косову и Метохији 1999. године, али и на просторима бивше Југославије, саопштено је из Владе, преноси Бета.

Вилијамсон, који је допутовао у Београд уочи објављивања извештаја Специјалног тима о налазима истраге о трговини људским органима током рата на Косову и Метохији, захвалио је српским правосудним органима на изузетно доброј и ефикасној сарадњи током истражног поступка.

Српски премијер је захвалио тужиоцу за "истрајност" у расветљавању почињених злочина.

"Ми смо од почетка очекивали поштен и објективан приступ, што је тужилац Вилијамсон својим радом на најбољи начин потврдио и на тај начин оправдао своју репутацију као борац за поштовање права", нагласио је премијер Вучић.

Тужилац је захвалио српским правосудним органима на изузетно доброј и ефикасној сарадњи током истражног поступка, саопштено је из Владе Србије.

Вилијамсон се састао и са тужиоцем за ратне злочине Владимиром Вукчевићем, који је потврдио да је истрага о трговини органима дошла до краја и рекао да је време да се одлучи о даљим корацима у случају "жута кућа".

Амерички тужилац јуче је боравио и на Косову, а према најавама у медијима, крајем месеца, највероватније 28. јула, требало би да у Бриселу обелодани извештај о могућим незаконитим радњама у вези с трговином органима, преноси Танјуг.

Истрага у случају трговине органима, за коју се претпоставља да је починила бивша Ослободилачка војска Косова на најмање две локације у Албанији, у Бурелу и Фуш Круји, почела је 2011. године.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво