Ухапшена начелница због "Галенике"

Због сумње да је злоупотребила службени положај, ухапшена начелница Одељења за опојне дроге и прекурсоре у Министарству здравља.

Управа криминалистичке полиције ухапсила је Д. К. због сумње да је злоупотребила положај тако што је, као начелница Одељења за опојне дроге и прекурсоре у Министарству здравља, наредила инспекторима да не сачине записник о налазу стања у привредном друштву "Галеника", преноси Танјуг.

Како се наводи у саопштењу полиције, Д. К. је инспекторима наредила да не поднесу пријаву за привредни преступ "Галенике", који се односи на привремени извоз седам килограма психоактивне контролисане супстанце (опојне дроге) под називом "диазепам" за чији је извоз била неопходна дозвола Министарства здравља, коју то предузеће није прибавило.

Она је и занемарила то што су је инспектори обавестили да је током инспекцијског надзора у "Галеници“"  откривено да мањак "диазепама" за 2010. годину “износи 160,525 килограма.

Пошто је претходно спречила сачињавање записника о инспекцијском надзору, о могућим неслагањима количина диазепама“ није обавестила полицију, како би се утврдила евентуална злоупотреба и илегални промет дроге.

На овај начин Д. К. је омогућила привредном друштву "Галеника"“ да избегне санкцију у складу са Законом о психоактивним контролисаним супстанцама.

Осумњиченој Д. К. по налогу заменика Првог Основног јавног тужилаштва у Београду, одређено је полицијско задржавање до 48 сати у ком року ће, уз кривичну пријаву, бити приведена у надлежном тужилаштву.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво