Читај ми!

Тужилаштво: Притвор за осумњичене за "Галенику"

Тужилаштво за организовани криминал покренуло је истрагу против деветоро осумњичених да су махинацијама оштетили "Галенику" за више од 75 милиона евра и, након испитивања, предложило да се свима одреди притвор, сазнаје РТС.

Саслушање свих осумњичених завршено је данас поподне, пошто се јутрос предао девети осумњичени у најновијој истрази о малверзацијама у вези са "Галеником", Мирослав Миловановић из "Велефарма". Миловановић је сам дошао у Тужилаштво.

Тужилаштво је предложило притвор због опасности да би осумњичени могли да побегну или утичу на сведоке и друге доказе, објаснио је за РТС тужилац Миљко Радисављевић.

Одлуку о притвору донеће судија за претходни поступак, а Радисављевић очекује да ће та одлука бити донета вечерас или сутра ујутро.

Ово је трећа истрага за малверзације у "Галеници".

У недељу, 25. маја, приведени су бивши председник Управног одбора "Галенике" и бивши директор Социјалистичке партије Србије Дејан Бацковић, бивши генерални директор Привредног друштва "Галеника" Ненад Огњеновић и помоћник генералног директора за економске послове у "Галеници" Драган Шебрек.

Приведени су и бивши генерални директор и председник Управног одбора "Велефарма" Драгољуб Вучићевић, директор Дирекције развоја и стратешког маркетинга "Велефарма" Раде Лазаревић, директор и овлашћени заступник "Велефарма" Момир Вуковић, али и руководилац управљања финансијским средствима и директор рачуноводства у Привредном друштву "Велефарм", Љубица Капор и Татјана Вучетић.

Заменик шефа посланичког клуба СПС-а Ђорђе Милићевић рекао је да се неће обазирати на спекулације и новинске написе када је реч о привођењу председника УО "Галенике" Дејана Бацковића, који је био и директор СПС-а, истакавши да свако у Србији треба да ради свој посао.

Приведени руководиоци два предузећа терете се да су "Галенику" оштетили за 75 милиона евра.

Министар полиције Небојша Стефановић рекао је јуче да ће бити испитани токови новца прибављеног малверзацијама како би се видело куда је отишао и додао да очекује да ће истрага ускоро бити комплетно завршена.

Стефановић је подсетио да је случај "Галеника" једна од 24 спорне приватизације, због којих је до сада приведено 135 особа, а све оптужнице су потврђене.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво