Читај ми!

Драгин и Никезић негирају кривицу

Саша Драгин, Звонимир Никезић и осталих 40 оптужених изјаснили су се пред судом да нису криви за малверзације којима је панчевачка Азотара оштећена за више милиона евра.

Некадашњи министар пољопривреде Саша Драгин негирао је у Специјалном суду у Београду да је злоупотребом службеног положаја са сарадницима оштетио панчевачку "Азотару" за више милиона евра.

"Осећам се невиним и нисам учинио кривично дело које ми се ставља на терет" (злоупотреба службеног положаја због продаје регресираног ђубрива супротно уредбама Владе Србије), рекао је Драгин у кратком изјашњењу о кривици, а у наставку суђења би требало да детаљно изложи своју одбрану.

Власник консултантске куће Звонимир Никезић, који је такође обухваћен оптужницом, а у јулу прошле године пуштен из притвора уз јемство од милион евра у некретнинама, такође се изјаснио да није крив.

Никезић је рекао да оптужницу разуме у језичком смислу, али да мисли да је формално правно неутемељена и бесмислена. Сматра да је Тужилаштво за организовани криминал морало да "индивидуализује" штету за коју њега терети, а не као што је учинило укупну штету, у износу од 25 милиона евра.

"А онда се та укупна штета пласира преко државне агенције Танјуг", рекао је Никезић коментаришући чињеницу да је тужилаштво саопштило детаље оптужнице путем медија, па и Танјуга.

Никезић, који је оптужен за кривично дело злоупотребе положаја одговорног лица у подстрекивању, за које је казна до 10 година затвора, такође сматра да се "подстрекавати могу само малоумна и малолетна деца".

Драгин и Никезић се оптужницом терете да су осмислили начин продаје регресираног ђубрива преко Азотаре и препоручили људима из Азотаре да тако врше продају ђубрива.

И остали оптужени, којих је укупно 42, у кратком изјашњењу о кривици негирају своју умешаност у малверзације са Азотаром.

Суђење је почело јуче, а наставак се очекује сутра, када би Драгин требало да детаљно изложи своју одбрану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво