Читај ми!

Бојовић сведочио на суђењу Симовићу

Из притвора у Мадриду путем видео-линка Лука Бојовић и Владимир Милисављевић сведочили пред Специјалним судом у Београду, на суђењу припаднику "земунског клана" Александру Симовићу. Бојовић негирао оптужбе Сретка Калинића да је убио сведока-сарадника Зорана Вукојевића Вука.

Лука Бојовић и Владимир Милисављевић, који се налазе у екстрадиционом притвору у Мадриду, сведочили су путем видео-линка из шпанског суда пред Специјалним судом у Београду на суђењу припаднику "земунског клана" Александру Симовићу.

Симовић је оптужен да је безобзирно убио сведока-сарадника Зорана Вукојевића Вука 2006. године.

Током саслушања Бојовић је рекао да ништа не зна о том убиству, као ни о другим кривичним делима за која га је оптужио Сретко Калинић. И Милисављевић је рекао да ништа не зна у вези са убиством Вукојевића, али да му по начину извршења "личи на Калинићев стил".

Бојовић је, међутим, рекао да зна како је Калинић у Загребу 2010. свирепо убио његовог кума Цветка Симића, чије је раскомадано тело пронађено у језеру Јарун.

Калинић је раније оптужио Бојовића да је стао на чело земунског клана 2003, после смрти Душана Спасојевића, и пружао уточиште и помоћ одбеглим припадницима те групе, који су по његовом налогу извршили више ликвидација па и убиство сведока-сарадника Зорана Вукојевића.

Бојовић је судији Велимиру Лазовићу указао на то да су све Калинићеве приче "обичне глупости" истичући да он Калинића не познаје.

На инсистирање тужиоца, Бојовић је истакао да су Симовић и Калинић били припадници исте групе "земунског клана", а да се Симић дружио с Калинићем у Загребу. "Тај човек (Калинић) је на најсвирепији начин убио мог кума", рекао је Бојовић.

Током суочења, Калинић је рекао да Бојовића пак познаје од 7. октобра 2003, да су приче о љубавној вези са Симовићевом удовицом измишљене и да суд не може да очекује од њега (Бојовића) да терети браћу Симовић ни за једно кривично дело.

Милисављевић је потврдио да Калинића познаје од 2000. године, да је с њим био у контакту до 2004. године у Србији и Хрватској, па у Шпанији до 2009. године, док су обојица били у бекству.

Владимир Милисављевић је, када су Калинићеве оптужбе у питању, рекао да он све лаже и да се уопште не познаје са Бојовићем.

Милисављевић је објаснио да је Калинић лажно оптужио Бојовића да је наложио убиство Милана Јуришића у Мадриду и да је учествовао у убиствима 2004, за која им се обојици у одсуству суди пред Специјалним судом у Београду.

Специјални суд је 20. маја на неодређено време био одложио изрицање пресуде Александру Симовићу пошто је одлучио да саслуша Бојовића и Милисављевића о умешаности Сретка Калинића у убиство Вукојевића.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво