Потврђена казна Јоци Амстердаму

У Апелационом суду потврђена пресуда којом је Сретен Јоцић, звани Јоца Амстердам, осуђен на седам месеци затвора због опирања хапшењу.

Апелациони суд у Београду потврдио је првостепену пресуду којом је Сретен Јоцић (49), звани Јоца Амстердам, осуђен на седам месеци затвора због опирања хапшењу у октобру 2007. године у ресторану "МГ", где је славио рођендан са пријатељима.

Том пресудом одбијена је жалба његових бранилаца и потврђена пресуда Првог основног суда у Београду којом је осуђен за ометање службеног лица у обављању службених послова, објављено је на сајту суда.

Јоцић је проглашен кривим, јер је 25. октобра 2007. године, у ресторану "МГ" у Београду, током прославе свог рођендана вређао припаднике Интервентне јединице, који су дошли по пријави о ремећењу јавног реда и мира.

Одбио је да се легитимише и да са полицијом изађе из објекта и потом одгурнуо полицајца, након чега су га извели уз такозвани "кључ на лакту" и ставили му лисице.

Иначе, Јоцићу се суди за организовање убиства хрватског новинара Иве Пуканића 23. октобра 2008. у Загребу.

Правоснажно је осуђен на 15 година затвора због подстрекавања на убиство Горана Марјановића, званог Гокси Бомбаш, 1995. године и налази се на одслужењу казне.

Применом амнестије казна му је смањена за једну четвртину.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи