Читај ми!

Ражнатовићева на суђењу Луки Бојовићу

На суђењу Луки Бојовићу и припадницима земунског клана, оптуженима за више убистава, певачица Светлана Ражнатовић рекла да никада није тражила од Бојовића да прети покојном Бранку Јефтовићу. Ражнатовићева тврди да не зна ништа о убиствима за која су Земунци оптужени.

Певачица Светлана Ражнатовић сведочила је више од три сата пред Специјалним судом у Београду на суђењу Луки Бојовићу и припадницима земунског клана оптуженим за више убистава и покушаја убистава.

Она је као сведок одбране саслушана на околности убиства Бранка Јефтовића Јорге 2004. године.

Ражнатовић рекла је да никада није тражила од Бојовића да прети сада покојном Бранку Јефтовићу. Тврди да не зна ништа о убиствима за која су Земунци оптужени.

Једном од прошлих суђења Јефтовићева девојка изјавила је да су, поред осталих, Лука Бојовић и Милорад Улемек претили Јефтовићу који је од Ражнатовићеве удовице, наводно, тражио неколико милиона тадашњих немачких марака после трансфера једног фудбалера. Светлана Ражнатовић то негира.

"Јефтовић и ја никада нисмо контактирали. Није ме звао, нити ја њега. Нисам тражила ни од Бојовића да га зове. Са Бојовићем се нисам дружила и нисмо били блиски", рекла је Ражнатовићева.

О блискости с оптуженим Сретком Калинићем сведочила је супруга Цветка Симића, који је пре три године убијен у Хрватској. Ана Симић каже да се виђала с Калинићем који јој је често причао о браку и деци. Када јој је супруг убијен напустила је Србију, како каже, у страху од Калинића.

На основу свега што знам у мени постоји јака сумња да Калинић стоји иза онога што се десило мом супругу, рекла је Ана Симић.

Сретко Калинић је истакао да никада није био у вези са Симићевом. "Молила је да променим изјаву против Луке Бојовића, јер не може да живи од Лукиних пријатеља", додао је Калинић.

И док су Бојовићеви адвокати задовољни сведочењем Ане Симић, Калинићев бранилац је био против тога да она буде саслушана.

Адвокат Луке Бојовића Боривоје Боровић сматра да су сведоци одбране су били врло убедљиви и да су одговорили су и на сва питања одбране тужиластва и суда. Према његовим речима, сведоци су потврдили наводе Симовића и да Калинић није говорио истину.

Калинићев адвокат Славко Петрић напомиње да је био против сведочења Симићеве јер, како каже, то уопште није било у складу са поступком. Сведочила је изван оптужнице на околности које немају везе са оптужницом, оцењује Петрић.

На почетку суђења у октобру 2010. године, Калинић је признао кривицу за убиство Јефтовића и с тим кривичним делима повезао и Бојовића. На оптуженичкој клупи су Сретко Калинић и Милош Симовић, док се чека да Луку Бојовића и Владимира Милисављевића Шпанија изручи Србији.

Због овог испитивања на које је била позвана под претњом привођења јер је већ два пута изостала, Ражнатовићева јутрос није дошла у Први основни суд где је требало да се одржи суђење њој и неном зету Предрагу Оцокољићу за насилничко понашање према директору ФК Млади пролетер Александру Оларевићу.

То суђење одложено је за 29. јануар. Због свих тих изостанака судија Данијела Кош најавила је да ће од Специјалног суда затражити информацију када су Ражнатовићева и адвокати примили позиве за поменута суђења, пошто су о разлозима изостанка суд обавестили тек данас.

У децембру се Ражнатовићевој наставља суђење по тужби Војислава Ђурковића из Бијељине који тврди да му певачица дугује 116.000 евра, које је позајмио њеном покојном супругу Жељку Ражнатовићу Аркану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво