Читај ми!

Почиње суђење Мишковићу

Суђење власнику "Делта холдинга" Мирославу Мишковићу, његовом сину Марку, власнику "Нибенс групе" Милу Ђурашковићу и осталим оптуженима почиње данас у Специјалном суду у Београду. Суђење је отворено за јавност и биће одржано у поподневном термину, а очекује се и долазак страних посматрача. 

У Специјалном суду у Београду данас почиње суђење власнику "Делта холдинга" Мирославу Мишковићу, његовом сину Марку, власнику "Нибенс групе" Милу Ђурашковићу и осталим оптуженима.

На почетку суђења биће прочитана оптужница Тужилаштва за организовани криминал, после чега ће се оптужени изјаснити о кривици и изнети своју одбрану. 

Суђење је отворено за јавност и биће одржано у поподневном термину, а оцекује се и долазак страних посматрача. 

Оптужница терети Мишковића и остале да су од 2005. до 2010. године незаконитим извлачењем новца из путарских предузећа и утајом пореза оштетили путарска предузеца за 16,95 милијарди динара, а буџет за 472 милиона динара.

Мирославу и Марку Мишковићу и Милу Ђурашковићу на терет се стављају кривична дела за злоупотреба положаја одговорног лица у саизвршилаштву и пореска утаја. За оба дела законом је запрећена казна до десет година затвора.

Оптужница обухвата и Риста Ристића, Милутина Гашевића, Зорана Михаиловића, Дејана Јевтића, Здравка Раша и Предрага Филиповића који се терете за помагање у извршњу кривичног дела злоупотреба положаја одговорног лица.

Живојин Петровић и Јадранка Бардић оптужени су за кривично дело пореска утаја.

Мирослав Мишковић се брани са слободе. Из притвора је пуштен 23. јула, уз јемство од 12 милона евра у динарској противвредности, а које је уплатила његова компанија.

Привремено му је одузет пасош и одређена му је мера забране напуштања боравишта, уз обавезу јављања полицији сваког првог радног дана у месецу.

Исте обавезе има и његов син Марко, коме је 7. августа укинут кућни притвор пошто је као гаранцију дао локал вредан 3,3 милиона евра.

У кућном притвору је и Ђурашковић, док се сви остали бране са слободе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво