Крајишник премештен у затвор у Британији

Бивши председник Скупштине Републике Српске Момчило Крајишник, премештен је из хашког притвора на одслужење казне у Велику Британију, саопштио је Међународни кривични суд за бившу Југославију.

Међународни кривични суд за бившу Југославију саопштио је да је бивши председник Скупштине Републике Српске Момчило Крајишник, који је у Хагу осуђен на 20 година затвора, премештен је из хашког притвора на одслужење казне у Великој Британији. 

Крајишник, који је осуђен за злочине против човечности током рата у Босни и Херцеговини, пребачен је јуче из Схевенингена, наведено је у саопштењу Трибунала.

Претресно веће Хашког трибунала осудило је крајем септембра 2006. године Крајишника на 27 година затвора, али Жалбено веће је 17. марта ове године смањило ту пресуду на 20 година затвора.

Крајишник (64) проглашен је кривим због депортације и присилно премештање више хиљада муслиманских и хрватских цивила у Зворнику, Бањалуци, Прњавору, Бијељини, Братунцу, Босанској Крупи, Санском Мосту, Трнову и Соколцу 1992. године.

Ухапшен је 3. априла 2000. године и истог дана пребачен у Хаг, где се приликом првог појављивања пред судом изјаснио да није крив ни по једној тачки оптужнице.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи