Читај ми!

Основци претукли професора у Новом Саду

Професора математике Ивана Јанеша из Новог Сада у недељу увече претукла група нападача старости 12 до 15 година, који су му украли бицикл, ранац и фотоапарат.

Група основаца претукла је наставника математике Ивана Јанеша у недељу увече док је у парку чекао жену и дете. Професор тврди да су га напали дечаци стари између 12 и 15 година и то без икаквог повода, а потом су га и опљачкали.

Уобичајено недељно поподне, за новосадског професора математике претворило се у кошмар. Напумпао је гуму на бициклу, купио пиће, сео на клупу и чекао породицу у парку крај Железничке станице. Група дечака прво га је питала "колико је сати".

"Онда само један најмањи од њих - 'знаш неког педера' и онда сви одједном - 'а ти си педер', онда су ме опколили и почели да шутирају. После су ме шутирали једно 15 до 20 минута, оборили на земљу, узели бициклу, ранац са лоптом и фотоапаратом", каже Иван Јанеш.

Иван је покушао је да побегне, али није успео и истиче да најмањи од нападача викао "дај ја да га шутнем".

"И онда ја како сам викао 'упомоћ, упомоћ' и отишли су негде и ја после тога одмах позвао полицију", каже Јанеш.

Напад на професора полиција је окарактерисала као разбојништво. А последице разбојништва су сломљен нос, оштећен вид, нагњечења и модрице.

"Полиција, прво што ме је питала да ли су навијачи. Рекао сам да нису, деца су. Дете ми расте у овом граду, шта треба да очекујем", каже Иван Јанеш.

На инцидент у Новом Саду реаговали су Гејстрејт алијанса и Јуком, који указују да није први пут да људи страдају због претпостављене сексуалне оријентације и предрасуда да ЛГБТ изгледају и понашају се на одређени начин.

Психолози потврђују да је насиље све учесталије, али и бруталније.

"Квалитет насиља је све суровији, ми смо постали насилно друштво, то је проблем", указује Владан Беара, психолог.

Друштво је насилније, а криминалци су све млађи. Током прошле године само у Новом Саду малолетници су починили готово 600 кривичних дела.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво