Ухапшени београдски анархисти

Београдска полиција ухапсила је петоро активиста "Анархосиндикалне иницијативе" који се сумњиче да су пре десетак дана бацили два молотовљева коктела на зграду Грчке амбасаде у Београду.

Петоро активиста "Анархосиндикалне иницијативе", међу којима и Ратибор Тривунац (1981), ухапшени су због сумње да су 25. августа бацили молотовљеве коктеле на зграду Амбасаде Грчке у Београду и тако извршили кривично дело међународни тероризам, саопштио је МУП.

Осим Тривунца, ухапшени су Тадеј Куреп (1985), Иван Вуловић (1985) и Сања Ђокић (1990) и Никола Митровић (1980),  док је Иван Савић (1984) у бекству.

Како се наводи у саопштењу, осумњичени су 25. августа ове године, око 3:00 сата, најпре исписали графит на фасади, а потом бацили два молотовљева коктела на зграду Амбасаде Републике Грчке у Француској улици у Београду.

Четворо осумњичених су, уз кривичну пријаву, приведени дежурном истражном судији Окружног суда у Београду.

Очекује се да ће, нешто касније, последњи ухапшени, Никола Митровић бити приведен истражном судији.

На зграду амбасаде Грчке 25. августа група младића бацила је два "молотовљева коктела". У нападу није било повређених, а причињена је мања материјална штета.

Одговорност за напад на зграду амбасаде преузела је јавности непозната анархистичка група "Црни Илија", која је тражила да се из грчког затвора пусти анархиста Тодорис Илиополус, који је ухапшен прошлог децембра у Атини, а који је недавно и пуштен из затвора.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво