Суђење Драгићу почело без јавности

Главни претес у афери "панцир" против власника предузећа за производњу војне и полицијске опреме Милета Драгића, почео је у Општинском суду у Зрењанину, без присуства јавности.

У Општинском суду у Зрењанину, без присуства јавности, почело је суђење Милету Драгићу, власнику фирме за производњу војне опреме, оптуженом за злоупотребу службеног положаја у покушају и за незаконито држање оружја.

Драгић је оптужен јула 2007. године заједно са бившим министром одбране Првославом Давинићем, некадашњим помоћником министра одбране Милуном Кокановићем и бившим начелником одељења за развој и опремање војске СЦГ Јовицом Вучковићем у афери названој "Панцир", али је поступак против њега издвојен из војног одељења Окружног суда у Београду јер он није војно лице.

Пре почетка данашњег претреса одбрана окривљеног Драгића тражила је да суђење буде јавно, али судско веће то није прихватило, тачније јавности је дозвољено присуство само у вези дела оптужнице која се односи на незаконито држање оружја.

Заменик општинског јавног тужиоца Јован Јованов сматра да јавност треба искључити у потпуности, зато што са одређених докумената није скинута ознака поверљивости.

Такав став јавног тужиоца, одбрана коју чине Владимир Хоровиц, Владан Батић и Ђорђе Травар, назвала је "најблаже речено арогантним".

Батић је образложио да јавност мора бити присутна због истине, подсећајући да је афера покренута од стране министра Млађана Динкића када је процес најављен као "пљачка века".

Адвокат Батић сматра да би искључењем јавности Драгић био оштећен, а да би Динкић био амнестиран.

Назначавајући да у оптужници против њега нема никакве кривичне одговорности нити штете за државу, Драгић је рекао да ту нема ни војних ни других тајни јер се ради о фактурама, понудама и отпремницама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво