Караџић тражи одлагање суђења

Радован Караџић затражио одлагање суђење за 10 месеци, јер одбрани треба више времена да размотри скоро милион страна докумената, достављених од Тужилаштва. Претходно, Трибунал наговестио почетак суђења овог месеца.

Бивши председник Републике Српске Радован Караџић затражио је од Хашког трибунала да му суђење буде одложено за 10 месеци, како би могао да се припреми за процес.

Судско веће раније је наговестило да би суђење могло почети овог месеца.

О почетку процеса, како се очекује, биће речи на статусној конференцији заказаној за уторак, 8. септембар, којом ће председавати нови претпроцесни судија О Гон Квон.

Захтев за одлагање почетка процеса Караџић је у данас објављеном поднеску образложио тврдњом да је Тужилаштво недавно потврдило да нема намеру да смањи обим поступка.

Одбрана наводи да је од тужилаца добила 938.585 страница докумената које је немогуће прочитати у разумном року. Осим тога, према поднеску, додатно време Караџићевом тиму потребно је и за разговоре са сведоцима и вештацима.

У прилог свом захтеву, Караџић је предочио и да је у поступцима пред Трибуналом, од хапшења оптуженог до почетка суђења до сада пролазиле две године, а да се у његовом случају од хапшења недавно навршила година.

О Караџићевом захтеву ускоро ће одлучити претпроцесно веће председавајућег Квона.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се