Клечка, две гробнице, седам тела

Суђење Фатмиру Љимају. Током истраге о злочинима у логору Клечка пронађене две гробнице у којима се налазило укупно седам тела, тврди форенсичарка Сесили Кропер.

Међународни форензичари открили су две масовне гробнице на месту где се налазио логор Клечка, рекла је Сисили Кропер, која је сведочила током процеса за ратне злочине против некадашњег команданта ОВК и високог фунционера Демократске партије Косова, Фатмира Љимаја.

"Пронашли смо две гробнице, у првој смо пронашли пет у другој два тела", рекла је форензичарка, наводећи да су ископавања око ове две гробнице покретане у два наврата, 2009. године и годину дана касније.

Сесили Кропер је рекла и да током првог ископавања нису пронађена тела, али је на захтев тужиоца Мауриција Салустра истрага настављена, па су тела откривена годину дана касније.

Одбрана Фатмира Љимаја сматра да су тела на ту локацију "донесена у међувремену", али је Сесили Кропер навела да током истраге нису пронађени никакви докази којима би се таква тврдња могла поткрепити.

Кропер је, такође, навела да су тела била побацана у раку једно преко другог, као и да је у гробници пронеђена и једна алатка чије порекло или намену није желела да коментарише.

Љимај, Насер Краснићи, Насер Шаља и Неџми Краснићи су оптужени за ратни злочин против цивила током рата на Косову 1999. године. Оптужница их терети за убиства, мучење и угрожавање здравља албанских и српских цивила са Косова и ратних заробљеника. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи