Ухапшена Елезова група

Министар полиције Ивица Дачић и директор полиције РС Урош Пена најавили наставак акције против организоване међународне криминалне групе. До сада ухапшено 24 особе, а у сарадњи са хрватском полицијом ноћас ухапшена још једна особа. Вељовић: Неће проћи деловање црногорских криминалних група у Србији.

После хапшења организоване међународне криминалне групе, коју је предводио Дарко Елез, министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић и директор полиције Републике Српске Урош Пена изјавили су да су за сада ухапшене 24 особе.

Директор српске полиције Милорад Вељовић је рекао да је у сарадњи са хрватском полицијом у Србији ноћас ухапшен још један члан криминалне групе - Александар Лучић.

Дачић и Пена су прецизирали да је девет особа ухапшено у Србији, а 15 на територији Босне и Херцеговине, најавивши да се та акција наставља.

Саговорници су изразили задовољство успешном полицијском сарадњом најавивши спремност за њеним унапређењем у борби против организованог криминала.

Дачић је истакао и да су у акцији учествовали и припадници српске јединице за финансијске истраге, указујући да је то значајно, због покретања поступка одузимања имовине стечне криминалом.

Он је поновио да се међународна криминална група, која спада међу најорганизованије, бавила вршењем најтежих кривичних дела - убиствима, шверцом наркотика, уценама, прањем новца...

Према његовим речима, у акцији, која је започела децембра прошле године учествовали су припадници полиција Србије, БиХ, Црне Горе и Хрватске и Републике Српске.

Дачић и Пена изразили су задовољни што током трајања акције није "процурела ниједна информација" о хапшењу које је јуче извршено, истовремено одајући признање свима који су у њој учествовали.

Министар унутрашњих послова Србије је навео и да је Елез добио српско држављанство 2001. године, а не 2006., како су јуче непрецизно објавили поједини медији.

Он је указао и на добру сарадњу са српским специјалним тужилаштвом за борбу против организованог криминала, као и са њиховим колегама у БиХ и Републици Српској.

Дачић је најавио и да ће у петак у Београду боравити делегација МУП-а БиХ с којом ће званичници МУП-а Србије имати билатералне разговоре.

Пена је прецизирао да је акција разоткривања те криминалне групе у финалном делу трајала шест месеци а да је од 15 ухапшених у БиХ њих десет ухапшено у Републици Српској.

"Сасвим сигурно, нова хапшења се очекују", рекао је Урош Пена, додајући да је од Интерпола полицији Републике Српске већ стигао захтев за добијање информација везаних за овај случај.

Директор српске полиције Милорад Вељовић је рекао да није искључена могућност да синоћња пуцњава на Обилићевом венцу у Београду, у којој је двоје рањено, има везе са неком криминалном групом из Црне Горе.

"Нека оперативна сазнања указују на везу са том криминалном групом", рекао је Вељовић.

Вељовић је истакао да је сарадња са Црном Гором веома добра, али да се мора подићи на виши ниво, нарочито у размени конкретних информација и да "неће проћи деловање криминалних група из Црне Горе на подручју Србије".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи