Одбијене жалбе Кнежевића и Девића

Врховни Суд Србије као неосноване одбио жалбе на продужење притвора за највише 30 дана Горану Кнежевићу и Ивану Девићу. Окривљеном Угљеши Гргуру притвор укинут. Суд одлучивао под снажним политичким притиском, поручује одбрана.

Жалбе Специјалног тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Београду и бранилаца окривљених Горана Кнежевића и Ивана Девића, на решење Посебног одељења Окружног суда у Београду, којим им је продужен притвор за највише 30 дана, посебно одељење Врховног суда Србије одбило је као неосноване.

Врховни суд је оценио да је првостепени суд правилно закључио да више не постоје разлози за продужење притвора окривљеном Угљеши Гргуру, јер не постоје околности које указују на оправдану бојазан да би окривљени могао ометати кривични поступак утицајем нанесаслушане сведоке.

У образложењу одлуке Врховног суда се наводи да је првостепени суд правилно продужио притвор против окривљених Горана Кнежевића и Ивана Девића, јер постоји основана сумња да су починили кривично дело злоупотреба службеног положаја, за које је прописана казна затвора преко десет година.

Врховни суд Србије је навео да у том случају постоје и "особито тешке околности извршења наведеног кривичног дела, које се односе на висину прибављене имовинске користи и на околност да је окривљени Кнежевић наведена кривична дела извршио на функцији градоначелника Зрењанина".

За окривљеног Ивана Девића наведено је да су околности тешке јер је радио као координатор за област привреде и рад јавних предузећа општине Зрењанин и то у саставу криминалне групе која је деловала у дужем временском периоду.

Девићу је притвор продужен и због постојања основане сумње да је прибавио велику противправну имовинску корист и да је стекао везе и контакте са иностраним пословним партнерима, што указује на основану бојазан да би њиховим коришћењем могао побећи, ако би се нашао на слободи, наводи се у одлуци Врховног суда Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво