Читај ми!

Хапшења због злоупотреба у осигурању

Због сумње да су оштетили "Триглав" осигурање из Београда за око 700.000 евра, ухапшене три особе. Најављене још три кривичне пријаве.

У наставку акције на сузбијању финансијског криминала, полиција је у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом из Београда, на територији Београда и Крушевца ухапсили су три особе, а кривична пријава ће бити поднета против још три особе, због сумње да су злоупотребили службени положај.

Због тих злоупотреба, како се сумња, АДО "Триглав" осигурање из Београда оштећено је за око 700.000 евра.

Како је саопштено из МУП-а, ухапшени су бивши генерални директор АДО "Триглав" осигурања Предраг Бобера (42), бивши директор сектора за продају осигурања у АДО "Триглав" Ненад Качаревић (37) и власница Агенције "Ауто Спасић" Маја Спасић (40).

Кривичном пријавом ће бити обухваћени и држављанин Велике Британије, бивши прокуриста у АДО "Триглав" Јан Херокс (60), који више не борави у Србији, бивши помоћник директора сектора у служби за осигурање моторних возила Божидар Славковић (35) и власник СЗУР "Бамби ТXФМ" из Врања Бобан Митић (30), који се налази у бекству.

Осумњичени Предраг Бобера, Јан Херокс, Ненад Качаревић и Божидар Славковић као одговорна лица у АДО "Триглав" закључили су више фиктивних уговора са Бобаном Митићем између АДО "Триглав" као закупопримца и врањанских предузећа "Бамби ТXФМ", "ЗУР Влада Митић" , "Ацикус","Фрог" ,"Пепа", "ПО Неша", као и предузећа "Цвајкони", "Козмо", "Пишта" из Бујановца као закуподаваца.

Како се истиче, након што је Бобан Митић испоставио лажне фактуре АДО "Триглав" осигурању за период од 2009. до 2012. године, са рачуна АДО "Триглав" на рачуне агенција из Врања и Бујановца исплаћено је 42.650.000 динара.

Поред наведеног осумњичени Предраг Бобера и Јан Херокс, као одговорна лица у АДО "Триглав" закључили су више фиктивних уговора са Мајом Спасић, између АДО "Триглав као закупопримца и агенција "Ауто Спасић", "Администраторка" из Мачковца, "Администратор", "Регистрација", "Александар минус" и "Цоки" из Паруновца и агенције "Ауто Станковић" из Капиџије као закуподаваца.

Према наводима полиције, пошто је Маја Спасић исоставила лажне фактуре АДО "Триглав" осигурању за период од 2010. до 2011. године са рачуна "Триглав" осигурања на рачуне наведених агенција са територије општине Крушевац, исплаћено је 22.675.000 динара.

На тај начин осумњичени су Бобану Митићу и Маји Спасић прибавили противправну имовинску корист у укупном износу од 65.325.000 динара (око 700.000 евра) на штету АДО "Триглав" осигурања, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво