Читај ми!

Хапшења због малверзација у Железари

Због сумње да су незаконито присвојили око 200.000 тона челичног отпада и тиме оштетили Железару за 5,7 милиона евра, приведено 14 особа, међу којима су и одговорна лица из фирме "Харско металс" у Смедереву и власници неколико приватних предузећа. Железара саопштила да је иницирала истрагу о крађи металног отпада.

Полиција је ухапсила 14 особа међу којима су одговорна лица фирме "Харско металс" и власници приватних предузећа због злоупотребе службеног положаја и фалсификовања службене исправе, потврђено је РТС-у. 

Приведени су директор смедеревске фирме "Харско металс" Ђорђе Јовановић, пословође фирме Александар Рајковић, Игор Михајловић и Милован Новокмет, затим радници Мирослав Павловић, Небојша Петрушевић и Далибор Димитријевић.

Ухапшени су и Бобан Црносељански и Мирослав Васић, као и власник фирме "Пашер метали" Миодраг Јовановић, власник фирме "Ема" Горан Јанићијевић, власник фирме "Блубис" Живојин Маринковић, као и Мирослав Јовановић, док се за директором фирме "Ема" интензивно трага, преноси Танјуг. Међутим, у међувремену и та особа је ухапшена.

Директор полиције Милорад Вељовић је рекао да су они осумњичени да су у последњој години дана, откад је Железара поново у власништву државе, незаконито присвојили челични отпад из Железаре Смедерево, које је предузеће "Харско металс" требало да преради и врати железари.

Железара је тако оштећена за 5,7 милиона евра. Осумњичени су готово 200 хиљада тона челичног отпада продали приватним фирмама из Смедерева за 40 хиљада евра, а железари су вратили безвредну шљаку.

Полиција је пронашла 300 тона отпада који је требало да буде извезен у Румунију и Албанију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво