Одбачена тужба пилота против Јат-а

Суд одбио тужбу коју је пилот Александар Пфајфер поднео против компаније "Јат Ервејз". Пилот тужио националног авиопревозника због наводне дискриминације и злостављања на раду.

Компанија "Јат Ервејз" саопштила је да је тужбу, коју је пилот Александар Пфајфер поднео против те компаније, Четврти општински суд у Београду одбио као неосновану.

"Решењем Четвртог општинског суда потврђено је да су у потпуности неистинити наводи господина Пфајфера да је систематски спречаван да напредује у служби и да се стручно усавршава", наводи се у саопштењу.

Из "Јат-а" наводе да је та компанија "током више од 62 године свог постојања увек била пример доброг послодавца за своје запослене, који никада није спроводио дискриминацију по било ком основу и који је поштовао сва њихова права".

Тужбеним захтевом од 29. јуна ове године, Пфајфер је тражи од суда да утврди да ли је руководство "Јат Ервејза" према њему дискриминаторски поступало и злостављало га на раду низом поступака, и то зато што је по националности Немац, католичке вероисповести, као и да се наложи престанак таквог понашања.

Пфајфер је навео да је поступцима рукодовства спречено његово напредовање у служби и стручно усавршавање, као и да је годинама називан погрдним именом "Генерал Лер", који је био задужен за организовање бомбардовања Београда 6. априла 1941. године.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи