СРС: Прекршена сва Шешељева права

Пресуда којом је Војислав Шешељ у Хашком трибуналу осуђен на 15 месеци затвора због непоштовања суда, мораће да падне, изјавио је шеф његовог правног тима Зоран Красић. Указао да су му прекршена сва права и да му је омогућено једино да једе и пије воду.

Шеф правног тима за одбрану Војислава Шешеља у Хагу Зоран Красић изјавио је да ће морати да падне пресуда којом је Шешељ у Хашком трибуналу осуђен на 15 месеци затвора због непоштовања суда.

Коментаришући најновији захтев хашког Тужилаштва да се Шешељу на силу наметне бранилац, Красић је рекао да је то тужилаштво у агонији и да настоји да купи време.

"Циљ Хашког трибунала је да лидер радикала што дуже остане у Хагу и вероватно рачуна с тим да Шешељ умре у Хашком трибуналу", рекао је Красић на конференцији за новинаре.

Красић је указао да су Шешељу прекршена готово сва права и да му је омогућено једино да једе и пије воду.

Навео је да је председник суда одредио састав жалбеног већа које ће разматрати Шешељеву жалбу на пресуду због непоштовања суда, донето 24. јула, и да су у том већу пет судија.

Подаци у Шешељевој књизи, чије се обелодањивање лидеру радикала ставља на терет, увек су били доступни јавности, као што су и данас, навео је он.

Красић је оценио да је само присуство Шешеља у Хашком трибуналу сада почело да смета Трибуналу, зато што лидер радикала реализује оно што је обећао - да ће да "растури трибунал".

Шешељу се суди за злочине против човечности и повреде ратног права и обичаја у Хрватској, Војводини и БиХ у периоду од 1991-1993. године. Почетком ове године Шешељ је додатно оптужен за непоштовање Трибунала, због обелодањивања имена и других личних детаља три сведока, чији је идентитет био заштићен, по налогу Претресног већа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво