Читај ми!

Пљачка у Власотинцу, троје мртвих

Полицајац Мирослав Стаменковић и два пљачкаша погинули у јутрошњем покушају пљачке златаре у Власотинцу. Један пљачкаш ухапшен.

Приликом пљачке златаре "Унца" у Власотинцу јутрос око 8.30 погинуо је полицајац Мирослав Стаменковић (1985) из Лесковца. У размени ватре погинула су и двојица пљачкаша, док је трећи ухапшен, потврђено је у полицији.

У саопштењу МУП-а Србије наводи се да су погинули Даринко Вушуровић (1982) из Берана и Велибор Лутовац (1984) из Бијелог Поља, који су покушали да опљачкају златару "Унца".

Трећи пљачкаш Аднан Шунтић (1991) из Берана ухапшен је и приведен у Полицијску испоставу Власотинце. Шунтић је оптужен за тешко убиство и разбојништво.

Тројица маскираних и наоружаних пљачкаша ушла су у златару у строгом центру Власотинца одмах после отварања радње. Прво су тукли две раднице а онда су их везане закључали у тоалету. Све то снимиле су сигурносне камере. Власник радње Богољуб Ђекић видео је шта се догађа укључио аларм и позвао полицију.

"Две раднице су биле унутра, а њих су везали и затворили. Видео сам по начину везивања да су у питању тешки криминалци", каже Ђекић.

Пљачкаши су по доласку полиције почели да беже. До пуцњаве је дошло у суседној улици Иво Лола Рибар на педесетак метара од зграде оштине. Један од пљачкаша први је отворио ватру на полицајце и том приликом страдао је двадесетседмогодишњи млађи водник Мирослав Стаменковић из Лесковца.

Мирослав Стаменковић рођен је у Лесковцу, а средњу Школу унутрашњих послова завршио је у Сремској Каменици. Од 2004. године почео је да ради у полицији са чином млађег водника.

Комеморација поводом смрти полицајца Стаменковића биће одржана сутра у Лесковцу, а председник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић присуствоваће сахрани.

Полицајац дао живот за државу и народ

Директор полиције Милорад Вељовић изјавио је да је погинули полицајац Мирослав Стаменковић јунак и да је свој живот дао за државу и народ.

Вељовић је са сарадницима и државним секретаром МУП-а Владимиром Божовићем обишао место на ком су данас погинули полицајац и двојица пљачкаша златаре у центру Власотинца.

"Ово је доказ о опредељености да полиција свој посао ради професионално и законито и по цену свог живота", истакао је Вељовић.

Вељовић је рекао да је неопходно схватити да полиција ради изузетно тежак посао и да држава мора више улагати у опрему полиције, додајући да је неопходно пооштрити казне за напад на полицајце.

"Ја ћу први тражити од министра правде да се санкције против оваквих људи који убијају и државу и полицију знатно пооштре. Држава мора много више уложити у полицију јер је ово доказ на којим је искушењима полиција", рекао је Вељовић.

Директор полиције изразио је саучешће породици погинулог полицајца.

Број коментара 76

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара