Читај ми!

Како је ухапшен Лука Бојовић

Двојица високих функционера шпанске полиције говоре за РТС о хапшењу Луке Бојовића. Документација заплењена у Шпанији биће прослеђена Србији, кажу шпански опертивци.

Први пут за српске медије у ексклузивном интервјуу за емисију "Увиђај" говоре двојица високих функционера шпанске полиције. Управо они су две године, у сарадњи са српском Управом криминалистичке полиције, предводили на десетине шпанских оперативаца који су радили на лоцирању Луке Бојовића.

Вођа шпанских оперативних група, чији је идентитет заштићен из безбедносних разлога, каже да у првом тренутку нису препознали особе које су у његовом друштву, изузев Владимира Мијановића. "Ипак сам одлучио да јавим колегама које су чекале испред ресторана да легитимишу особе које седе за тим столом", каже он.

"Било нас је девет и у првом тренутку, када смо им тражили да покажу личне карте били су поприлично мирни. Лука нам је показао један литвански пасош, а ја сам му рекао: Лука, знамо да си то ти", говори вођа шпанских оперативних група.

Он додаје да се Лука тргао на сам помен свога имена и да је у том тренутку рекао нешто, вероватно на српском, јер га није разумео.

Током последње акције шпанске полиције, која се догодила пре месец дана, а о којој је јавност обавештена тек пре неколико дана, заплењена је документација која може допринети расветљавању злочина који су почињени и на простору Србије, за које се сумњичи Бојовићева група.

Високи функционер шпанске полиције каже да ће "сва врста документације, до које се дође током ових истрага, бити прослеђена и српској полицији и послужиће и њима у њиховим процесима".

"Сарадња између српске и шпанске полиције је доведена до танчина и функционише веома добро", каже високи функционер шпанске полиције и додаје да ће се тај тренд наставити.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво