Читај ми!

Оптужница против Дулића

Уместо оптужног предлога против Оливера Дулића, Небојше Јањића и Зорана Дробњака, Тужилаштво после преквалификације кривичног дела подигло оптужницу, сазнаје РТС. За кривично дело за које су оптужени предвиђена је казна од две до дванаест година затвора.

Како је РТС-у потврђено у Специјалном суду, против бившег министра животне средине Оливера Дулића, његовог тадашњег заменика Небојше Јањића и в. д. директора "Путева Србије" Зорана Дробњака подигнута је оптужница због сумње да су злоупотребом службеног положаја прибавили имовинску корист у износу већем од 2,5 милиона динара предузећу "Нуба инвест" у Београду, а на штету буџета Србије.

Оптужница је подигнута, како сазнајемо, у четвртак, а за то кривично дело предвиђена је казна од две до 12 година затвора.

До промене квалификације кривичног дела, а самим тим и замене оптужног предлога оптужницом дошло је, како РТС сазнаје, након допуне кривичне пријаве полиције која је Тужилаштву доставила податке о неплаћеним дажбинама државним и јавним предузећима у поступку издавања грађевинских дозвола за постављење оптичких каблова.

Истовремено, истражују се и токови 5,6 милиона евра који су, уместо у инвестирање оптичке мреже, завршили на рачунима повезаних предузећа на Кипру, Сејшелима и у Холандији.

Како РТС сазнаје, Тужилаштво за организовани криминал до данас није добило податке од словеначких колега које, по замолници, проверавају пословање "Нуба холдинга".

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво