Читај ми!

Хапшење због напада у Добросину

Еулекс ухапсио три особе за које се сумња да су припадници терористичке организације која је преузела одговорност за нападе на српску полицију у Добросину.

Припадници Еулекс полиције ухапсили су три особе за које се сумња да су припадници терористичке организације која је преузела одговорност за нападе на српску полицију у Добросину, у близини прелаза Бела Земља.

Два лица су осумњичена да су учествовала у нападу који се догодио 7. октобра 2012, наводи се у саопштењу Еулекса.

Еулекс наводи да је операција окончана, а да саслушање у притвору треба да буде одржано у уторак после подне пред Еулексовим судијом у Окружном суду у Гњилану.

Кривично гоњење случаја врши Еулексов тужилац из Канцеларије Специјалног тужилаштва Косова (КСТК).

Пункт српске полиције у Добросину, на административној линији са Косовом, за мање од пола године био је три пута мета напада, последњи пут 7. октобра, када су непознати нападачи отворили ватру на пункт, а у инциденту није било повређених.

У нападу 17. маја албански терористи су дошли из села Стублине и отворили рафалну ватру на пункт са раздаљине од 100 до 150 метара.

Следећи напад са истог места и на исти начин догодио се 28. јуна када је лакшу повреду задобио полицајац Бранислав Мирковић из Бујановца.

Три дана касније, Еулекс полиција је "за тероризам и учешће у терористичкој групи" осумњичила укупно пет особа, од којих су две одмах притворене, а осталима су одузети пасоши.

Село Добросин, са око 150 домаћинстава и око 740 становника, налази се 16 километара западно од Бујановца, на самој административној линији са Косовом.

У том селу почетком јануара 2000. године формирана је такозвана Ослободилачка војска Прешева, Медвеђе и Бујановца.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво