Читај ми!

Дулићу одузета три пасоша

Бившем министру животне средине и просторног планирања Оливеру Дулићу одузети дипломатски и пасоши Србије и Хрватске, како би се спречио његов евентуални излазак из земље и покушај бекства.

Тужилаштво за организовани криминал одузело је бившем министру животне средине и просторног планирања Оливеру Дулићу сва три пасоша и проследило их Вишем суду у Београду.

Дулић је поред дипломатског и цивилног пасоша Републике Србије, имао и хрватски пасош који му је издат 1995. године.  

Пасоши су му одузети како би се спречио његов евентуални излазак из земље и покушај бекства пошто му није одређен притвор. Истражни поступак против бившег министра је у току.

Како су медији раније пренели, Дулић би требало да, као члан парламентарне делегације, наредне седмице путује у Канаду, о чему одлуку сада треба да донесе Виши суд у Београду.

Тужилаштво за организовани криминал поднело је у петак, 12. октобра, у Вишем суду у Београду оптужни предлог против Дулића због сумње да је злоупотребио службени положај у вези са издавањем дозволе фирми "Нуба инвест" за постављање оптичких каблова на трасама државних путева.

Оптужни предлог поднет је и против Дулићевог сарадника у Министарству животне средине и просторног планирања Небојше Јањића и директора "Путева Србије" Зорана Дробњака.

Дулић је у уторак, 9. октобра, саслушан у Тужилаштву после чега је пуштен. У понедељак, 8. октобра, Скупштина Србије му је укинула посланички имунитет на који се позвао приликом покушаја полиције да га ухапси у суботу, 6. октобра.

Оливер Дулић је у више наврата негирао да је злоупотребио службени положај.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво