Читај ми!

Нуба: Нема полицијске истраге у Словенији

Компанија "Нуба саветовање и инвестирање" саопштила да се против ње у Словенији не води полицијска истрага. Словеначка компанија наводи да је 9. октобра од полиције добила допис који негира постојање истраге.

Словеначка компанија Нуба саветовање и инвестирање саопштила је да се против ње у Словенији не води полицијска истрага.

У саопштењу је истакнуто да је, на захтев Нубе, словеначка полиција 9. октобра 2012. године доставила допис којим је потврдила да се против те компанија не води предкривични поступак нити је осумњичена за кривично дело које се гони по службеној дужности.

Тим дописом су, како је навела Нуба, "демантовене инсинуације о спорним пословима" те компаније које објављују медији у Србији.

"Иако компанија никада није неетички и противправно пословала, ни на тржишту Србије ни на тржишту Европске уније, нашли смо се усред афере", пише у саопштењу Нубе.

Словеначка компанија је у Србији пословала преко своје фирме Нуба инвест, која је, како је наведено у саопштењу, "у Србији градила најсавременију телекомуникациону мрежу по високим европским стандардима, какви постоје у региону".

"Као инвеститор компанија је о сада повезала три деонице у Србији и при том уложила преко 40 милиона евра и упослила више од 1.000 људи", истакла је Нуба и одбацила "све неосноване сумње да је незаконито пословала на тржишту Србије".

Тужилаштво за организовани криминал Србије сумњичи бившег министра животне средине и просторног планирања Оливера Дулића да је приликом издавања дозвола за постављање оптичких каблова фаворизовао фирму Нуба инвест.

Поред Дулића осумњичени су његов тадашњи помоћник министра Небојша Јањић и вршилац генералног директора "Путева Србије" Зоран Дробњак.

Да подсетимо, у документима које РТС објавио, наводи се да су власници словеначке компаније Нуба саветовање и инвестирање новац из кредита за постављање оптичких каблова у Србији пребацивали на рачуне својих фирми на оф шор дестинацијама.

Нуба инвест је брисана и регистра привредних друштава у Србији, а регистрована је компанија Тарго телеком у 100 одсто власништву Нуба саветовања и инвестирања.

Тарго телеком продаје сигнале за интернет и кабловску телевизују.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво