Полицијска, а не политичка акција

Борба против корупције је тек почела и нећемо одустати због политичких напада, рекао први потпредседник Владе Александар Вучић. Премијер Ивица Дачић каже да су апсолутно неприхватљиве инсинуације да борбом против корупције и криминала Влада спроводи политички обрачун са политичким неистомишљеницима.

Премијер Ивица Дачић и први потпредседник Владе Србије Александар Вучић сагласни су да је у случају Дулић у питању полицијска, а не политичка акција.

Први потпредседник Владе Александар Вучић рекао је за РТС да је борба против корупције тек почела и додао да их неће зауставити политички напади. 

"Ја сам знао да ће сви они који у тој борби учествују бити предмет различитих напада. Данас су то радили политичари, сутра ће тајкуни и финансијски магнати, а за неколико недеља здружиће се сви заједно, а биће помогнути и неким од својих медија", навео је Вучић.

Постоји одлучност да се са једним од највећих зала савременог друштва обрачунамо, истакао је Вучић.

На констатацију да Дулић тврди да је реч о политичком реваншизму режима, Вучић је рекао да "не зна о ком режиму Дулић говори пошто тужиоци које су они постављали раде данас слободно свој посао".

"Ја не хајем за политичке примедбе, оне ме се не тичу. Ми ћемо спроводити закон и ту игре са државом неће бити", навео је Вучић.

Дачић: Неприхватљиве инсинуације о политичком обрачуну

Премијер Ивица Дачић изјавио је да су апсолутно неприхватљиве инсинуације да борбом против корупције и криминала Влада Србије спроводи политички обрачун са политичким неистомишљеницима.

Потврда тога је да је предмет "Нуба" отворен још у марту, у време прошле Владе коју је водила Демократска странка, рекао је Дачић Танјугу.

"Борба против криминала и корупције је један од главних приоритета нове Владе Србије, а политичка припадност нити може бити разлог поступања државних органа, нити алиби за кривична дела", рекао је премијер.

Поводом случаја Оливера Дулића, Српска напредна странка саопштила је да подржава борбу против корупције и криминала, а изјаве функционера Демократске странке да је у питању политички прогон сматра "врхунцем лицемерја".

Демократска странка саопштила је да је бивши министар животне средине и просторног планирање Оливер Дулић осуђен пре него што је против њега започет било какав поступак и да је борба против корупције коју власт спроводи изговор за слабљење те странке.

Бивши министар за животну средину и просторно планирање Оливер Дулић, који се током покушаја привођења јутрос у својој кући у Суботици позвано на имунитет, поновио је данас више пута да је реч о политичком прогону и обрачуну "актуелног режима" са опозицијом, односно Демократском странком.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(недеља, 07. окт 2012, 10:53) - anonymous [нерегистровани]

Bravo

To milicijo, hapsi.... Pa ko je nevin neka se ne boji.

(субота, 06. окт 2012, 22:03) - anonymous [нерегистровани]

Podrška

Vučiću samo napred nemoj da odustaješ imaš podršku celokupnog poštenog Srpskog naroda a takvih je blizu 90%. Mladi su uz TEBE

(субота, 06. окт 2012, 17:23) - anonymous [нерегистровани]

u 60toj gastarbajter

u potpunosti se slažem stobom i podržavam vlast da korupciju reši do kraja.

(субота, 06. окт 2012, 16:38) - nanaja [нерегистровани]

nanaja

Svaka cast Vucicu! Redno je bilo da neko pokrene takvu akciju! Bravo.

(субота, 06. окт 2012, 16:18) - anonymous [нерегистровани]

100 posto

imate apsolutnu podrsku naroda da sve one koji su svojim lopovlukom doveli narod i drz.na rub provalije pohapsite bez obzira ko je i sta je,samo napred narod je iza vas.