Читај ми!

Полицијска, а не политичка акција

Борба против корупције је тек почела и нећемо одустати због политичких напада, рекао први потпредседник Владе Александар Вучић. Премијер Ивица Дачић каже да су апсолутно неприхватљиве инсинуације да борбом против корупције и криминала Влада спроводи политички обрачун са политичким неистомишљеницима.

Премијер Ивица Дачић и први потпредседник Владе Србије Александар Вучић сагласни су да је у случају Дулић у питању полицијска, а не политичка акција.

Први потпредседник Владе Александар Вучић рекао је за РТС да је борба против корупције тек почела и додао да их неће зауставити политички напади. 

"Ја сам знао да ће сви они који у тој борби учествују бити предмет различитих напада. Данас су то радили политичари, сутра ће тајкуни и финансијски магнати, а за неколико недеља здружиће се сви заједно, а биће помогнути и неким од својих медија", навео је Вучић.

Постоји одлучност да се са једним од највећих зала савременог друштва обрачунамо, истакао је Вучић.

На констатацију да Дулић тврди да је реч о политичком реваншизму режима, Вучић је рекао да "не зна о ком режиму Дулић говори пошто тужиоци које су они постављали раде данас слободно свој посао".

"Ја не хајем за политичке примедбе, оне ме се не тичу. Ми ћемо спроводити закон и ту игре са државом неће бити", навео је Вучић.

Дачић: Неприхватљиве инсинуације о политичком обрачуну

Премијер Ивица Дачић изјавио је да су апсолутно неприхватљиве инсинуације да борбом против корупције и криминала Влада Србије спроводи политички обрачун са политичким неистомишљеницима.

Потврда тога је да је предмет "Нуба" отворен још у марту, у време прошле Владе коју је водила Демократска странка, рекао је Дачић Танјугу.

"Борба против криминала и корупције је један од главних приоритета нове Владе Србије, а политичка припадност нити може бити разлог поступања државних органа, нити алиби за кривична дела", рекао је премијер.

Поводом случаја Оливера Дулића, Српска напредна странка саопштила је да подржава борбу против корупције и криминала, а изјаве функционера Демократске странке да је у питању политички прогон сматра "врхунцем лицемерја".

Демократска странка саопштила је да је бивши министар животне средине и просторног планирање Оливер Дулић осуђен пре него што је против њега започет било какав поступак и да је борба против корупције коју власт спроводи изговор за слабљење те странке.

Бивши министар за животну средину и просторно планирање Оливер Дулић, који се током покушаја привођења јутрос у својој кући у Суботици позвано на имунитет, поновио је данас више пута да је реч о политичком прогону и обрачуну "актуелног режима" са опозицијом, односно Демократском странком.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво