"Нуба" негира оптужбе

Предузеће "Нуба инвест" је грађевинску дозволу за постављање оптичке мреже добило у складу са свим законским процедурама, саопштила словеначка фирма "Нуба саветовање и инвестирање" демантујући информације о неправилностима у вези са пословањем у Србији.

Словеначка фирма "Нуба саветовање и инвестирање", оснивач и власник компаније "Нуба инвест доо", демантовала је информације о неправилностима у вези са пословањем у Србији, тврдећи да су све радили по закону и да су на име такса и накнада платили у нашој земљи више од три милиона евра.

"Нуба инвест" је, како је наведено у саопштењу, тражила и добила грађевинску дозволу за постављање оптичке мреже у складу са свим законским процедурама.

"Нуба саветовање и инвестирање" је страни инвеститор који је у изградњу оптичке мреже до сада уложио више од 40 милиона евра и на тим пословима ангажовао више од 1.000 људи у Србији.

"Свака компанија могла је и може да се пријави за поступак издавања дозвола за изградњу ове врсте објеката", наводе у "Нуби".

У идентичној процедури издата су, како је наведено, одобрења за изградњу телекомуникационе оптичке мреже Теленору и СББ-у на идентичним трасама, као и "Нуба инвест", али је за њихово издавање било потребно мање времене него у случају "Нуба инвест".

Све те информације доступне су јавности у складу са Законом о доступности информацијама од јавног значаја.

"Наглашавамо да је у поступку издавања дозвола учествовало више државних институција - Путеви Србије, Телеком Србије, Министарство животне средине и просторног планирања, Републички геодетски завод, МУП, ревизиона комисија састављена од пет чланова која испитује уредност документације и врши контролу да ли се поступак спроводи у складу за законима Србије", наводи се у саопштењу.

Та фирма тврди и да су приликом изградње прибављене сагласности свих релевантних јавних предузећа која су власници инсталација на деоницама на којимна је грађена телекомуникациона мрежа.

Таксе према "Путевима Србије" и накнаде према другим државним органима износиле су до сада више од три милиона евра.

"С обзиром на то да долазимо из ЕУ, послујемо у складу са европским законима. Истовремено, као и сви други привредни субјекти у Србији обавезни смо да послујемо у складу са свим важећим законима и процедурама Србје", истичу у тој фирми.

У саопштењу је наглашено да је по изгрдњи мреже, а у складу са законом, "Нуба инвест" добила све неопходне сертификате РАТЕЛ-а.

Бивши министар и садашњи народни посланик Оливер Дулић позвао се јутрос на имунитет приликом покушаја хапшења због основане сумње да је повезан са неправилностима око издавања дозвола предузећу "Нуба инвест".

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 06. окт 2012, 13:52) - anonymous [нерегистровани]

Svaka cast, samo nastavite sa istragama

Mutne radnje izlaze na videlo. Samo napred policijo i sudstvo, bilo je vreme da se konacno na krupne ribe krene.