Читај ми!

Претучен младић у Београду

Група од шест особа претукла је једног геј младића, у ноћи 7. на 8. септембар, у парку у Фрушкогорској улици у Београду, саопштила је Геј стрејт алијанса. Повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић затржила од надлежних да адекватно казне нападаче.

Геј стрејт алијанса саопштила је да је неколико особа претукло геј младића В. М. (25) и уз оштру осуду насиља затражила од надлежних да ухапси и процесуира починиоце.

Како је наведено, напад се догодио у ноћи између 7. и 8. септембра у парку у Фрушкогорској улици у Београду, а полицију је обавестио друг претученог који је успео да побегне.

Додаје се да су геј младића претукла шеторица младића уз погрдне узвике, а да је полиција дошла на место напада неколико минута после позива, али да су нападачи побегли.

Од надлежних ГСА тражи "да овај и све претходне случајеве насиља без одлагања расветле, индентификују починиоце и приведу их правди".

Повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић осудила је напад на младића и затржила од надлежних да адекватно казне нападаче.

Петрушић у саопштењу захтева од надлежних "да хитно пронађу починиоце овог напада, да их приведу правди и адекватно казне".

У Министарсву унутрашњих послова потврђено је Танјугу да је напад пријављен полицији и да се интезнивно ради на раветљавању свих околности и проналажаењу починиоца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара